Εφαρμογή Ka-business

(video) Β’ Πάνελ: «Από την Παράδοση στην Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα»

13ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

  Το δεύτερο πάνελ του 13 ου ΠΟλυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ του 13 ου ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργανώθηκε από το www.ka-business.gr στις 4 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του διεθνούςσυνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Τον συντονισμό ου πάνελ είχε η δημοσιογράφος Άννη Καρολίδου ενώ ερωτήσεις απηύθυνε η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσαρούχα.  


 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ!

 

«Η ψηφιακή επανάσταση αλλάζει άρδην  την   ασφαλιστική αγορά» είπε ο Κώστας Βοτσαρίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Αποζημιώσεων της Ασφαλιστικής Εταιρίας INTERLIFE με έδρα την Θεσσαλονίκη. Όπως σημείωσε οι high tech εφαρμογές μπορεί να έχουν υψηλό κόστος αλλά είναι το μέλλον. «Αυτό κάνουμε στην εταιρία μας. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή επιχειρηματικότητα» δήλωσε και αναφέρθηκε στα σύγχρονα εργαλεία που αξιοποιεί η εταιρία που εκπροσωπεί και διαθέτει στο δίκτυό της 1.700 διαμεσολαβητές.  «Η χρήση της ψηφθακής τεχνολογίας επεκτείνεται και για άλλες χρήσεις. Έχουμε mobile εφαρμογές, αξιοποιούμε το internet of things και δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια» κατέληξε ο κ. Βοτσαρίδης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βουρδισλής, πρόεδρος της 3DS αναφέρθηκε στα οφέλη των ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να «στηθεί» ένα e-shop, η χρησιμότητα του οποίου είναι σημαντική καθώς οι ψηφιακοί καταναλωτές όπως είπε ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Δημήτριου Βουρδισλή ΕΔΩ!

 

Για τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στη διασύνδεση των νησιών μας μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών. Ο κ. Θράσος Καλογρίδης αναφέρθηκε στους σκοπούς του Επιμελητηριακού Ομίλου, τους στόχους του αλλά και τις σημαντικές συνεργασίες που έχει υπογράψει. Επίσης τα στελέχη του Επιμελητηριακού Ομιλου πουεπίσης έλαβαν το λόγο αναφέρθηκαν στις εφαρμογές και τα προγράμματα που έχουν υιοθετήσει για την ανάπτυξη του ψηφιακού τουρισμού, όπως για παράδειγμα μια πλατφόρμα λειτουργίας για «έξυπνες» συσκευές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Θράσου Καλογρίδη ΕΔΩ!

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΑΕΝ ΕΔΩ!


«Από το 2016 και μετά μελετώ ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό των ψευδών ειδήσεων» είπε από την πλευρά του ο φοιτητής και ιδρυτής του FightHoax Βαλεντίνος Τζέκας. Πρόκειται για ένα εργαλείο ψηφιακό το οποίο είναι χρήσιμο για δημοσιογράφους, πολιτικούς, πολιτικούς αναλυτές και αναγνώστες το οποίο τους βοηθά να απομακρυνθούν από την... παραπληροφόρηση. Ξεκίνησε πριν από 20  μήνες, ενώ ήδη ο ιδρυτής συζητά με μεγάλους ειδησεογραφικούς κολοσσούς προκειμένου να επιτευχθεί κάποια συνεργασία για να λυθεί το... «άλυτο πρόβλημα της παραπληροφόρησης» όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέκας. Σύμφωνα με τον ίδιο αφορμή για την δημιουργία τηης εν λόγω εφαρμογής αποτέλεσααν οι πρόσφατες Αμερικανικές και Γαλλικές εκλογές.

«Προσφέρουμε μια πληθώρα καινοτομιών. Μέσα από την τεχνολογία επιδιώκουμε να κάνουμε γνωστά ζητήματα για τα προσωπικά δεδομένα» τόνισε στην ομιλία της η Νάντια Λιάπη από τη Space Hellas. «Τα προσωπικά δεδομένα τα θέλουν όλοι και πρέπεινα είμαστε πολύ προσεχτικοί» είπε. Η ίδια αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα τωνχρηστών του διαδικτύου. Πρόκειται για την νέα κοινοτική οδηγία που οριοθετεί στο που πρέπει και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ψηφιακά δεδομένα. Η νέααυτή οδηγία αναμένεται να εφαρμοστεί τον Μάιο του 2018. «Ο κανονισμός ορίζει στο πως μπορούν να χηρσιμοποιηθούν τα δεδομένα, πως θα χαρτογραφηθούν και πως μπορούν να διαγραφούν. Πρόκειται για νέες ελευθερίες». Αναφορικά με τις επιχειρήσεις είπε πως πρέπει αυτές να λάβουν συγκεκριμένα κατάλληλα μέτρα, καθώς τα πρόστιμα για όποιον παρααβιάσει την οδηγία είναι υψηλά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας Νάντιας Λιάπη ΕΔΩ!

 

 

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "13ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη"
Κοινοποίησε