Εφαρμογή Ka-business

(video) Γ’ Πάνελ: «Οι προοπτικές της ψηφιακής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας»

13ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

  Για τις προοπτικές της ψηφιακής  γεωργίας και κτηνοτροφίας μίλησαν στο Γ' ΠΑΝΕΛ οι εισηγητές που συμμετείχαν στο 13 ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το www.ka-business.gr στη Θεσσαλονίκη στις 4 Νοεμβρίου 2017 με θέμα την ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Το Γ' ΠΑΝΕΛ είχε τίτλο: « Οι προοπτικές της ψηφιακής Γεωργίας - Κτηνοτροφίας». To συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Άγγελος Αγγελίδης ενώ ερωτήσεις απηύθυνε ο Βασίλης Κοντογουλίδης.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Κόκκαλης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ!

 

Κοινή εκτίμηση των ομιλητών ήταν πως οι Έλληνες αγρότες πλέον πρέπει να εκσυγχρονιστούν, καθώς σύμφωνα με μελέτες μόλις 1 στους δέκα αγρότες διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή και 1 στους 30 διαθέτει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Μέχρι προχτές είμαστε γενετικά αγράμματοι. Σήμερα όχι» σημείωσε με νόημα ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ, Κοσμήτωρ, Κολέγιο Περρωτής, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, Τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργούνται νέα προϊόντα τα οποία γίνονται γνωστά σε όλο τον κόσμο. Ο τέως υπουργός μίλησε αναλυτικά για την ψηφιοποίηση των γονιδιακών πληροφοριών, την βελτίωση της γενετικής, την γονική αποτύπωση των προϊόντων κτλ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, ΕΔΩ!

 

 

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Χανιωτάκης Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Tράπεζα Πειραιώς αναφέρθηκε στις προοπιτκές που δημιουργεί η ψηφιακή τεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα. Ο κ. Χανιωτάκης μίλησε για τον «ακούραστο εργάτη» RIPPA, τα drones, την υδροπονία και την αεροπονία. Ο κ. Χανιωτάκης αναφέρθηκε επίσης σε επιτυχημένες start up εταιρίες και καινοτόμες ιδέες που δημιουργήθηκαν από Έλληνες και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ελληνικής καλλιέργειας και όχι μόνο. «Θα πρέπει να μιλάμε για τον ψηφιακό ετασχηματισμό της αλυσίδας αξίας. Θα πρέπει ο παραγωγός να είναι έτοιμος να προσφέρει και να λαμβάνει δίκαια οφέλη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χανιωτάκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Ιωάννη Χανιωτάκη ΕΔΩ!

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Αθανάσιο Γκέρτση, Υπεύθυνο Τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών συστημάτων" του Κολλεγίου Περρωτής για στην εξέλιξη της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η Γεωργία Ακριβείας. Η Γεωργία Ακριβείας περιλαμβάνει τη χρήση GPS, EGNOS, GLONASS, λογισμικά διαχείρισης, εφαρμογές καταγραφής, εφαρμογές με ακρίβεια στον αγρό.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δρ. . Αθανάσιου Γκέρτση


«Το συνέδριο είναι αναγκαίο και απαραίτητο» σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Η στρατηγική στήριξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης. Το νέο πρότυπο του παραγωγού περιλαμβάνει έναν κατ' επάγγελμα αγρότη με κατάρτιση» σημείωσε στην εισήγησή του ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης. Είπε ότι η ψηφιακή  γεωργία αποτελεί εξέλιξη της γεωργίας εξέλιξης και ανέπτυξε τα εργαλεία που έχουν πλέον στα  χέρια τους οι σύγχρονοι αγρότες.  Σύμφωναμε τον ίδιο τα δυο σημαντικότερα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση του αγροτικού επαγγέλματος. «Είναι σημαντική η εκπαίδευση των νέων αγροτών» τόνισε ο υπουργός και πρότεινε η επόμενη διοργάνωση ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα πρέπει να γίνει σε μια περιοχή της υπαίθρου.

 

 


 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "13ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη"
Κοινοποίησε