Σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Παραδοσιακά καινοτόμα προϊόντα στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη

  Αρχαίοι σπόροι, στη σύγχρονη διατροφή, mindfulness, Plantcult και μοναδικά προϊόντα όπως το infused Olive Oil που θα παρουσιαστεί στο 14 ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη στο ξενοδοχείο the MET το Σάββατο 6 Απριλίου. Αυτές είναι οι νέες διατροφικές τάσεις που δημιουργούν σειρά νέων καινοτόμων προϊόντων.  

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

 

 

Το 2018 σύμφωνα με το περιοδικό Forbes καταγράφοντας τις τάσεις στο φαγητό τονίζοντας πως η λέξη που κυριαρχεί στον τρόπο ζωής μας είναι το mindfulness, μια κατάσταση συνείδησης και γνώσης που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος στη ζωή του.

Οι αρχαίοι σπόροι και το βίγκαν

Ο βασιλιάς Κάρολος, ένα πενταετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην έρευνα των αρχαίων τροφών , αλλά και η γενικευμένη πλέον τάση vegan, είναι τα trends  της εποχής μας και καταδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη μας για ποιοτικό, περιβαλλοντικά και ...οικονομικά... φιλικό φαγητό.

Όσπρια που έρχονται από την αρχαιότητα όπως οι φακές που δοκίμασε ο Βασιλιάς Κάρολος στις διακοπές του στην Κρήτη και λένε ότι ενθουσιάστηκε, αλλά και προϊόντα από την προϊστορική περίοδο της Μεσογείου που ερευνά και καταγράφει το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα  Plantcult, επανέργονται στο τραπέζι μας και μάλιστα με έναν σύγχρονο καινοτόμο τρόπο

«Αρωματικό» λάδι από την Πέλλα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του συνδυασμού παραδοσιακών προϊόντων και καινοτομίας που παρουσιάζεται στο 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας και Ανάπτυξης το Σάββατο 6 Απριλίου είναι τα ξεχωριστά προϊόντα της εταιρείας Pellas Nature .

Βιολογικό λάδι εμπλουτισμένο με αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, βασιλικό, ρίγανη αλλά και σκόρδο , λεμόνι, καυτερή πιπεριά, σε μοναδικές συνταγές και συσκευασίες ειδικά για τη μεσογειακή , vegetarian, vegan  διατροφή.

Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των σύγχρονων διατροφικών τάσεων και προϊόντων που θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων μέσα από 55 διαφορετικές εισηγήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.   

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη"
Κοινοποίησε