Οι δρόμοι υγείας του... δήμου Θεσσαλονίκης

Άποψη

του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη, προέδρου της ΔΕΠΘΕ- δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης


 

Το πιθανότερο ακούγοντας τις δύο αυτές λέξεις σήμερα, το μυαλό των περισσοτέρων να πηγαίνει σε κάποιο από τα αγωνίσματα της διοργάνωσης του Μαραθωνίου που διεξάγεται την Κυριακή 2 Απριλίου στην πόλη μας. Εκεί, όπου οι συμμετοχές φέτος κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αποδεικνύοντας πως παρά τις δυσμενείς συγκυρίες των ημερών, παραμένουμε δραστήριοι και ενεργοί, προσφέροντας και στον κοινωφελή σκοπό των αγώνων, αυτόν της ενίσχυσης των 52 ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης.


Από μια διαφορετική σκοπιά όμως, δρόμος υγείας μπορεί να χαρακτηρισθεί και η διαδρομή της διοίκησης της "Πρωτοβουλίας" και του Γιάννη Μπουτάρη, από το 2011 έως και σήμερα.

Το επόμενο διάστημα ομολογουμένως κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστικό για την παράταξη και την πορεία της πόλης.

Οι αλλαγές σε επίπεδο προσώπων και αρμοδιοτήτων πραγματοποιήθηκαν και

αποτελεί μονόδρομο πλέον η εντατικότερη αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινότητας, όπως

και η ορθή διαχείριση των χρηματοδοτικών εργαλείων και των μεγάλων προκλήσεων που έρχονται. Μία από τις συνιστώσες που καθορίζουν μια θητεία επιτυχημένη, είναι η δημιουργία μεγάλων έργων, έργα που σε καμιά περίπτωση η χρηματοδότησή τους δε θα ζημίωνε ακόμα περισσότερο τους δημότες της πόλης αυτής. Με αργά αλλά σταθερά βήματα, ο στόχος της κατασκευής του Μουσείου του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος είναι πλέον γεγονός, συνολικού προϋπολογισμού 22 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και μηδενική ιδία συμμετοχή, καθώς με προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του μέσω της Γερμανικής κυβέρνησης και του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".


Το τελευταίο διάστημα, έντονα απασχόλησε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, η έγκριση ή μη της σύναψης δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, με τους ευνοϊκότερους ίσως όρους της "αγοράς. Δανειοδότηση με αναπτυξιακό χαρακτήρα και όχι για κάλυψη τρεχόντων οικονομικών αναγκών, εργαλείο ικανό να ενισχύσει ακόμα και τις επόμενες διοικήσεις. Η θετική έκβαση και η ψήφισή του προσθέτουν μια επιπλέον ευθύνη σε εμάς, αυτή της υλοποίησης δίχως καθυστερήσεις, έργων έτοιμα προς δημοπράτηση όπως αυτό της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, που έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη του ιστορικού φορτίου της περιοχής και την απόδοσή της ως χώρος περιπάτου και αναψυχής με σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.


Τελικά, ένας μαραθώνιος δεν αφορά σίγουρα μόνο τη μέρα της διεξαγωγής του, αλλά τις προσπάθειες επιτυχημένες και αποτυχημένες, την οργάνωσή του, τη σταθερή επιμονή και προσήλωση στο στόχο. Γιατί ένα ταξίδι χωρίς προορισμό ακόμη και με περιπέτειες  καταλήγει ημιτελές...

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Άποψη"
Κοινοποίησε