Άρθρο στο www.ka-business.gr - Τι θέλω να ακούσω από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ!

Άποψη

του Χρόνη Μακρίδη, μέλους Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- πρώην γραμματέα Α' Θεσσαλονίκης


Είναι εθιμικό δίκαιο στην πατρίδα μας να επισκέπτονται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την ΔΕΘ και έτσι να μετατρέπεται ένα καθαρά κεντρικό αναπτυξιακό και οικονομικό γεγονός σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εθιμικό δίκαιο είναι να παρουσιάζουν και τα προγράμματά τους συνήθως με μεγάλες δόσεις υπερβολής.Νωπά στην μνήμη μας παραδείγματα είναι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ή το παράλληλο πρόγραμμα όπως τα είχε παρουσιάσει ο κ.Τσίπρας.Σήμερα όμως, μετά από 10 χρόνια κρίσης αυτό χρειάζεται η πατρίδα; Μεγάλα λόγια κενά περιεχομένου; Μία από τα ίδια; Αυτονόητα όχι.

Είναι σημαντικό να ακουστούν αλήθειες.Να υπάρξει εκ μέρους όλων, κυρίως όμως του πρωθυπουργού ενάργεια και καθαρή αποτύπωση της πραγματικότητας.

Να μας πει που βρισκόμαστε, ποια βήματα προτείνει ότι πρέπει να γίνουν και με ποιo χρονοδιάγραμμα, για να βγούμε από την άμεση επιτροπεία των δανειστών και να πετύχουμε μεσομακροπρόθεσμα τον κύριο πατριωτικό στόχο που δεν πρέπει να είναι άλλος από την παραγωγική ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας.

Για να υπάρξουν σταθερές θέσεις εργασίας, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Πως θα δημιουργηθούν σε συνθήκες μνημονιακού πλαισίου,το κατάλληλο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις είτε από ξένους επενδυτές είτε από εγχώριους.

Να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη.Ακόμη, ποιοί είναι οι κύριοι άξονες των μεταρρυθμίσεων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Στην υγεία, την παιδεία, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, τον αγροτικό τομέα, τις νέες τεχνολογίες,τον τουρισμό, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την κατάργηση της γραφειοκρατίας και την κατοχύρωση αξιοκρατίας,ισονομίας και ισοτιμίας.Την παροχή δυνατότητας ίσων ευκαιριών,απελευθερώνοντας έτσι τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου,κυρίως τους νέους.Ποιό δηλαδή είναι το σχέδιό του για το πώς θα περάσουμε απο την κυρίως παρασιτική και κρατικίστικη οικονομία στην στήριξη,την ενίσχυση και την διεύρυνση της παραγωγικής πραγματικής οικονομίας.

Πως με μεθοδικότητα, σύνεση, αποφασιστικότητα και επιμονή θα υπηρετήσει τώρα που μετά από 2,5 χρόνια και μεγάλο κόστος κατάλαβε,παρά τους βερμπαλισμούς, ότι ο σωστός  δρόμος,αυτός της αρετής -παρά τα λάθη και τις παραλείψεις-είναι ένας,είναι δύσκολος και ανηφορικός.

Τώρα που έχει κατανοήσει ότι για να τον διαβεί κάποιος χρειάζεται ενότητα,συλλογικότητα,ευρύτερες συμμαχίες,όχι διχασμούς και αποκλεισμούς τύπου ή εμείς ή αυτοί.

Ότι είναι ο μόνος δρόμος που στο τέλος του έχει το ξέφωτο,το πέρασμα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και στην 4η Ελληνική Δημοκρατία.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Άποψη"
Κοινοποίησε