Εφαρμογή Ka-business

Ποιες είναι οι 4 αρχές διαπραγμάτευσης

Άποψη

  Περιγράφει στο ka-business.gr ο james Alexopoulos, Senior Practitioner και Real Estate Coach Ελλάδα & Κύπρο.  


 

 

Οι 4  ΑΡΧΕΣ  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

1.       ΑΚΟΥ: Θα πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να λειτουργείς με ενεργητική ακρόαση. Εξού και έχουμε 2 αυτιά και ένα στόμα! Άκου τις ανάγκες τού άλλου μέρους για να τις κατανοήσεις και όχι να ακούς για να ετοιμάζεις την απάντησή σου (και μόνο!). Κέρδισε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

2.       ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ: Προσπάθησε να αναπτύξεις την ενσυναίσθησή σου για το άλλο μέρος. Μην κρίνεις τα συναισθήματα και την λογική τού άλλου, και ότι θα έπρεπε να συμβαδίζουν με τα δικά σου. Ουσιαστικά, οι άνθρωποι αντιδρούν (και συναισθηματικά και λογικά) σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις / αξίες / βιώματα, αυτός είναι και ο λόγος που ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε κάθε περίσταση και δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο σε οτιδήποτε μας συμβαίνει.

3.       ΟΧΙ στο «ΕΓΩ»: Η κάθε διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι Win-Win και όχι να «κατατροπώσεις» τον αντίπαλό σου! Θα πρέπει και τα δύο μέρη να είναι ευχαριστημένα, ώστε να κερδίσεις όχι μόνο την στιγμιαία διαπραγμάτευση, αλλά και σε βάθος χρόνου (χτίζεις εμπιστοσύνη, χτίζεις όνομα, δημιουργείς πελάτες)

4.       Επαναπροσδιόρισε το «ΒΑΤΝΑ»: Δυστυχώς ελάχιστοι θα έχετε ακούσει για το ΒΑΤΝΑ, παρόλο που μπορεί να δραστηριοποιείστε στον τομέα των πωλήσεων / των ακινήτων κλπ.

ΒΑΤΝΑ σημαίνει η εναλλακτική επιλογή, σημαίνει να ξέρεις να ελίσσεσαι.

ΒΑΤΝΑ =  Best alternative to a negotiated agreement

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Άποψη"
Κοινοποίησε