Εφαρμογή Ka-business

Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης

Άποψη

  Να θέσει την εξωστρέφεια στο επίκεντρο των προγραμματικών της δηλώσεων ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς από τη νέα Κυβέρνηση με σημερινή επιστολή του απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.  


 

Ο ΣΕΒΕ επανέρχεται στην πάγια θέση του για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας με έμφαση στην παραγωγή και στην εξωστρέφεια. Υιοθετώντας το δόγμα «Παράγω και εξάγω» και δημιουργώντας ένα ευνοϊκό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον με αναπτυξιακό χαρακτήρα μπορούμε:

 

να παράγουμε ποιοτικά, πιστοποιημένα, καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα

 

να διασφαλίσουμε την εποπτεία και τον έλεγχο της αγοράς και να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές

 

να καταρτίσουμε εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές μέσω ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου, μιας Γενικής Γραμματείας Εξωστρέφειας υπό τον Πρωθυπουργό, για συντονισμό και συνέργιες υπουργείων και φορέων και εξοικονόμηση πόρων

 

να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα συστηματικά σε στοχευμένες αγορές

 

να διεκδικήσουμε μερίδιο στις διεθνείς αγορές

 

να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand για τα ελληνικά προϊόντα και την χώρα

 

να διασφαλίσουμε την επιβίωση υγιών και δυναμικών επιχειρήσεων

 

να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας

 

να διασυνδέσουμε τις εξαγωγές με τον τουρισμό και τις άμεσες ξένες επενδύσεις

 

Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας με έμφαση στην ελληνική παραγωγή και στην εξωστρέφεια είναι ο υγιής πυλώνας για μια οικονομία που προσπαθεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Με αυτά τα δεδομένα απαιτείται ένα πλαίσιο συνεκτικών δράσεων, από την παραγωγή ως τη στοχευμένη διαρκή παρουσία των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο, υπό ένα εθνικό, ισχυρό Brand Name.

 

Οι εξαγωγές αποτέλεσαν το 2011 το μοναδικό θετικό μακροοικονομικό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας και έδειξαν τον δρόμο της εξόδου της χώρας από την ύφεση, η ανοδική μάλιστα πορεία τους συνεχίζεται και το τρέχον έτος. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι Έλληνες εξαγωγείς, παρά τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα με μείζον αυτό της ρευστότητας, μάχονται για την επιβίωσή τους συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

 

Ο κ. Λακασάς κάλεσε τη νέα Κυβέρνηση να υιοθετήσει την εξωστρέφεια ως κεντρικό πυλώνα των προγραμματικών δηλώσεών της, επισημαίνοντας ότι το έργο της είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την επιβίωση και ανάπτυξη της χώρας μας και απαιτεί συστηματική συνεργασία και συνέργια με τον ιδιωτικό τομέα.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Άποψη"
Κοινοποίησε