Εφαρμογή Ka-business

Β.Ε.Θ. : Αιφνίδιος θάνατος για το επιχειρείν η απενεργοποίηση του ΑΦΜ

Άποψη

Για ευφάνταστα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που θα οδηγήσουν στον αιφνιδιαστικό θάνατο πολλών επιχειρήσεων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), για την άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.  


 

«Με το εν λόγω σχέδιο η ΓΓΔΕ, δεν βάζει φρένο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που είναι δεδομένο ότι αυξάνονται συνεχώς, αλλά αντίθετα βάζει τη θηλιά στο λαιμό πολλών επιχειρηματιών που μετά την απενεργοποίηση του ΑΦΜ τους, θα μπλοκάρεται η δυνατότητα τους για οποιαδήποτε συναλλαγή και οικονομική δραστηριότητα» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι η φοροαδυναμία χιλιάδων επιχειρηματιών δεν μπορεί να εξισώνεται με την συστηματική φοροδιαφυγή.

 

«Με την τακτική αυτή χιλιάδες επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος ήταν απόλυτα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους θα υποστούν τις συνέπειες ενός ιδιαίτερα σκληρού μέτρου που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο 'θάνατο του εμποράκου'» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στην υφιστάμενη αρνητική συγκυρία η λήψη εξοντωτικών μέτρων δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

 

«Το ζητούμενο δεν είναι ο αφανισμός του μικρομεσαίου επιχειρείν, αλλά η εξόφληση των φόρων και η αύξηση των δημοσίων εσόδων. Δυστυχώς οι προϋποθέσεις σήμερα για  την ένταξη στη ρύθμιση των 48 δόσεων είναι πολύ αυστηρές. Θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του υφιστάμενου πλαισίου προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Άποψη"
Κοινοποίησε