Εφαρμογή Ka-business

Με… άλλο αέρα στα πανιά της η Θεσσαλονίκη

Αθλητισμός

Ξεκίνησε σήμερα, 24 Ιουλίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων, που   στον κόλπο του Θερμαϊκού. Θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2015. Το συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με την έγκριση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.    


Στα τεράστια οφέλη της Θεσσαλονίκης από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 470 Νέων-Νεανίδων και στην στήριξη που παρέχει διαχρονικά ο Δήμος σε όλα τα ναυταθλητικά σωματεία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας: «Με τους αγώνες παγκόσμιας κλάσης η Θεσσαλονίκη απολαμβάνει σημαντική διεθνή προβολή. Όσο προβάλλεται η πόλη, τόσο περισσότερα κέρδη αποκομίζει τόσο στο κοινωνικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο. Από τότε που αναλάβαμε ως Διοίκηση έχουμε βάλει ως σκοπό μας να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο σε μεγάλο ναυταθλητικό κέντρο και δημοφιλή προορισμό είτε για ναυταθλητικές δραστηριότητες είτε για άλλους τύπους εναλλακτικού τουρισμού. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στήριξε και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες όλων των ομίλων».

 

Σημαντικό γεγονός και μεγάλη ευθύνη για το Ν.Ο.Θ και την πόλη χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο Πρόεδρος του ομίλου Λάζαρος Τσαλίκης. «Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν  107 πληρώματα από 38 χώρες και για περισσότερες από δέκα μέρες 350 επισκέπτες θα γνωρίσουν, θα ζήσουν και θα διαφημίσουν τη Θεσσαλονίκη σε πολλά σημεία του πλανήτη. Νέοι και νέες ηλικίας 16-23 ετών από όλα τα πλάτη της γης, από την Ιαπωνία έως τη Χιλή και από την Αυστραλία έως τον Καναδά, θα αναμετρηθούν διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη»

Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 13:00, αρχίζουν οι ιστιοδρομίες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, για να ολοκληρωθούν οι αγώνες την Παρασκευή 31 Ιουλίου με τον τελικό των δέκα καλύτερων πληρωμάτων».   

Σημειώνεται ότι  ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον προσεχή Οκτώβριο θα στηρίξει τη συμμετοχή του σκάφους του Ν.Ο.Θ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Χάϊφα του Ισραήλ. Επιπλέον, το 2016, η Θεσσαλονίκη, μέσω του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, έχει κερδίσει τη φιλοξενία της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, και το 2017, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 Ανδρών-Γυναικών.

 


Από: Χρήστος Δόκαλης

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Αθλητισμός"
Κοινοποίησε