Εφαρμογή Ka-business

Τουρισμός: 7%-8% οι απώλειες, λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις

Business

  Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, σε επίπεδο εισπράξεων, που είναι και το βασικό ζητούμενο, οι απώλειες θα περιορισθούν μεταξύ 7% και 8%  


 

Τελικώς, οι φετινές απώλειες από το μέτωπο του τουρισμού διαμορφώνονται σε μονοψήφιο ποσοστό, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις εκπροσώπων του κλάδου στην αρχή της σεζόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, σε επίπεδο εισπράξεων, που είναι και το βασικό ζητούμενο, οι απώλειες θα περιορισθούν μεταξύ 7% και 8%.

Στην πραγματικότητα, όμως, θα είναι πολύ μικρότερες και αυτό γιατί η σύγκριση με την περσινή χρονιά δεν είναι ακριβώς... δίκαιη. Τι σημαίνει αυτό; Πέρυσι, εξαιτίας της «αραβικής άνοιξης» και των επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει στους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Αφρικής, πολλοί Ευρωπαίοι, κυρίως, τουρίστες, προτίμησαν να έλθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, παρά να πάνε στα θέρετρα της Βόρειας Αφρικής.  Και κάπως έτσι, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη.

Φέτος, που η ηρεμία έχει επανέλθει σχετικά στις χώρες αυτές, η τουριστική ροή λειτούργησε και πάλι κι έτσι αρκετοί από τους τουρίστες επέστρεψαν στην περιοχή. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Ελλάδα «έγραψε» τη μείωση του 7% με 8% στις εισπράξεις.

 

Πηγή: voria.gr

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business"
Κοινοποίησε