Εφαρμογή Ka-business

Αύξηση 3,5 % τουρισμού στην Κύπρο

Business

  Συγκρατημένα  αισιόδοξοι εμφανίστηκαν από τη Θεσσαλονίκη, παράγοντες του τουριστικού χώρου της Μεγαλονήσου.  


 

Τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό 15,7% σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2011 ενώ στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι - όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο  γενικός διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), Μάριος Χαννίδης - για το 2013 να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών στο νησί, σε ποσοστό 6 και 7%, σε σχέση με το 2012.

Επισήμανε επίσης πως οι Ρώσοι τουρίστες στην Κύπρο έχουν αυξηθεί  ενώ ξοδεύουν πολύ περισσότερα από τους Βρετανούς, οι οποίοι είναι οι «παραδοσιακοί», εδώ και δεκαετίες, επισκέπτες της Μεγαλονήσου. Αξίζει να σημειωθεί πως λόγο της κρίσης οι Βρετανοί τουρίστες έχουν μειωθεί.

Η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση -σε αφίξεις- μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία. Οι αφίξεις κατά το 2011 ανήλθαν στις 138.717 σημειώνοντας μία αύξηση κατά 8,7%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Ελλάδα, που είναι η πρώτη προτίμηση των Κυπρίων για διακοπές, δέχθηκε περίπου 400.000 Κύπριους επισκέπτες, το 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, επισημάνθηκε από τους κ. Χανίδη και Γ. Ιωαννίδη Διευθυντή ΚΟΤ στην Αθήνα, ότι αυξήθηκαν οι  αιτήσεις που δέχονται καθημερινά από Ελλαδίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, για εύρεση εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις. 

Όπως σημείωσε ο κ. Χανίδης, αυτή τη στιγμή απασχολούνται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες της Κύπρου 190.000 αλλοδαποί, από τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός είναι Ελλαδίτες. Ωστόσο διευκρίνισε, ότι η τουριστική αγορά εργασίας της Κύπρου αδυνατεί να απορροφήσει άλλους ανέργους από την Ελλάδα και άλλες χώρες, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει και τη Μεγαλόνησο και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40.000 άνεργοι Κύπριοι, που αναζητούν και αυτοί εργασία στον τουρισμό, αλλά είναι αδύνατον να απασχοληθούν.

Σ΄ ό,τι αφορά την Ελλάδα, η οποία κατέχει, για την Κύπρο, την 4η θέση, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία, οι αφίξεις το 2011 παρουσίασαν αύξηση κατά 8,7%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ενώ η Ελλάδα, που αποτελεί την πρώτη προτίμηση των Κυπρίων για διακοπές, δέχθηκε περίπου 400.000 Κύπριους επισκέπτες, το 2011.

Στο πλαίσιο της έκθεσης του ΚΟΤ θα φιλοξενηθεί, μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφική έκθεση, με θέμα την Κύπρο. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε απόψε το βράδυ ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος στην ομιλία του υπενθύμισε ότι η σημερινή εκδήλωσε συμπίπτει με την επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου.

 

 

 


Από: Ραλλιώ Λεπίδου

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business"
Κοινοποίησε