Εφαρμογή Ka-business

Κεφαλογιάννη: Αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για τον ελληνικό τουρισμό στις ΗΠΑ

Business

Δηλώσεις στο ΑΜΠΕ της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, για τα αποτελέσματα της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.


«Αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος» για τον ελληνικό τουρισμό από στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τις επαφές της στη Νέα Υόρκη, με αφορμή το «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ».

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των συναντήσεών της, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι για πολλά χρόνια, η Αμερική ήταν μια «ξεχασμένη αγορά» για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια» και «ήδη, δημιουργούνται νέες προοπτικές και μια νέα δυναμική».

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «δεν αρκούν οι επαφές για να επιτευχθεί ο στόχος, αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και προγραμματισμός για να αλλάξουμε την τραυματισμένη εικόνα της Ελλάδας και να γίνει ξανά μια ισχυρή και περήφανη χώρα του παγκόσμιου τουρισμού», εκφράζοντας παράλληλα την «πλήρη ικανοποίησή» της για τα αποτέλεσμα των επαφών της. «Όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα γίνεται μια σοβαρή δουλειά» σημείωσε και «με τις μεταρρυθμίσεις, που πραγματοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστική και για τουριστικές επενδύσεις».

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί ξανά τις ΗΠΑ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με βασικό στόχο να εδραιωθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία με εταιρείες και άτομα που προβάλλουν και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό. Η παρούσα επίσκεψη είχε περισσότερο «διερευνητικό χαρακτήρα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι για να δημιουργηθούν «γερές βάσεις» στην αμερικανική αγορά θα πρέπει να υπάρξει «συστηματική και συνεπής προσέγγιση» των ζητημάτων που καθορίζουν την προσέλκυση τουριστών από την Αμερική.

Στην παρατήρηση του ΑΜΠΕ ότι πολλοί τουριστικοί πράκτορες -ομογενείς και μη- υποστηρίζουν πως ένας από τους «ανασταλτικούς παράγοντες» στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις ΗΠΑ είναι η έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού απευθείας πτήσεων ΗΠΑ - Ελλάδας, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο δεν θα πραγματοποιείται καμία απευθείας πτήση, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε αισιοδοξία ότι γι αυτό το θέμα «μπορεί να υπάρξουν κάποια καλά νέα», αποφεύγοντας να δημιουργήσει προσδοκίες προτού προκύψουν συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα αφορούν το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας - ΗΠΑ.

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι για την προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα έχει έναν «μοναδικό και πολύτιμο» σύμμαχο, την ομογένεια.

Εξάλλου, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο «Μπλούμπεργκ», επισήμανε τη σημασία του τουρισμού, τονίζοντας ότι, παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, ο τουρισμός παρέμεινε ανθεκτικός σε σύγκριση με τα υπόλοιπα οικονομικά μεγέθη, ενώ οι επισκέπτες αυξήθηκαν. Επίσης, υπογράμμισε ότι βασικοί στόχοι του αυτόνομου πλέον υπουργείου Τουρισμού είναι η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business"
Κοινοποίησε