Εξειδικευμένα χέρια ζητά η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ

Business

Καινοτόμες πρακτικές υιοθετεί η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ προκειμένου να καταπολεμήσει την ανεργία αλλά και να προωθήσει την επιχειρηματικότητα

εκπαιδεύουν εργαζόμενους για ν αποκτήσουν εξειδικευμένο προσωπικό
εκπαιδεύουν εργαζόμενους για ν αποκτήσουν εξειδικευμένο προσωπικό

 

Δημιουργήθηκε το 1958 και σήμερα σε περίοδο κρίσης αυξάνει το τζίρο της αλλά και τα άτομα που απασχολεί.

Η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ πρωτοπορεί γιατί εξειδικεύεται σε ένα προϊόν που είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα: Το δίχτυ.

Το μοναδικό εργοστάσιο κατασκευής διχτυών με κόμπους βρίσκεται στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία επιχείρηση που προωθεί πολλές καινοτόμες ιδέες και μία από αυτές είναι τα αλεξίσφαιρα δίχτυα. Πρόκειται για υλικό που είναι δύο φορές πιο γερό από το κανονικό και 3 φορές πιο ελαφρύ με αποτέλεσμα να γίνεται εξοικονόμηση καυσίμων. Η εταιρία προωθεί τα δίχτυα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες ευρωπαικές χώρες.

Η ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία σε ότι αφορά το δίχτυ και τις κατασκευές του. Συγκεκριμένα, εμπορεύεται και κατασκευάζει δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας, δίχτυα αλιείας, δίχτυα για αθλητικούς χώρους, δίχτυα για παιδότοπους,δίχτυα σκίασης και κάθε ειδική κατασκευή με βάση το δίχτυ.
Τα δίχτυα τα οποία χρησιμοποιούμε είναι Αρίστης ποιότητας όπως επίσης Αρίστης ποιότητας είναι και τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε πάνω σ' αυτά (σχοινιά, νήματα κτλ.).
Η εταιρεία καινοτομεί, όπως εξηγεί ο Δ.Σ της Σίμος Διαμαντίδης «δημιουργώντας με ανθεκτικά υλικά τα αλεξίσφαιρα δίχτυα», αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί το δικό της έμψυχο δυναμικό προετοιμάζοντας τους αυριανούς εργαζόμενούς της .

«Είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται και να εξειδικεύονται άνεργοι από κάθε περιοχή και μάλιστα ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων. Εμείς το 2015 απασχολούσαμε 50 άτομα και σήμερα 70. Πέρυσι που έγιναν για πρώτη φορά μαθήματα επισκευής διχτυών από τον πολιτιστικό σύλλογο της Νέας Μηχανιώνας, στείλαμε έμπειρους εκπαιδευτές να μάθουν σε άνεργες γυναίκες της περιοχής την τέχνη. Δέκα-δεκαπέντε γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν , σήμερα εργάζονται στην εταιρεία» λέει ο κ Διαμαντίδης, ο οποίος προτείνει ανάλογες δράσεις να γίνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας.

«Πρέπει να εκπαιδεύονται οι άνεργοι στις ανάγκες που προκύπτουν από τις εταιρείες της κάθε περιοχής. Πτυχιούχους έχουμε, αλλά αυτό που αναζητούν οι επιχειρήσεις είναι οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι» λέει.   

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business"
Κοινοποίησε