Εφαρμογή Ka-business

Η Louis Vuitton αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Christian Dior

Business and Style

Η εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσαν συμφωνία για την απλοποίηση της σχέσης τους με την εταιρία Christian Dior, εξαγοράζοντας τα ποσοστά των μετόχων μειοψηφίας, σε συναλλαγή που στόχο έχει να ενισχύσει την κερδοφορία της LVMH.


Η οικογενειακή επιχείρηση του Αρνό ανακοίνωσε ότι στόχος της συμφωνίας είναι επίσης να ενισχυθούν οι δραστηριότητες ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών. Θα προσφέρει 172 ευρώ σε μετρητά και 0,192 μετοχές στην Hermes, στην οποία ο Αρνό έχει ήδη ποσοστό, για να αγοράσει κάθε εναπομένουσα μετοχή της Christian Dior που δεν κατέχει.

Η LVMH θα εξαγοράσει επίσης το εμπορικό σήμα ενδυμάτων Christian Dior από την εταιρία συμμετοχών Christian Dior έναντι 6,5 δισ. ευρώ. Ο Αρνό έχει πλειοψηφικά ποσοστά και στην Dior και στην LVMH.

«Οι συναλλαγές αυτές θα επιτρέψουν την απλοποίηση των δομών, κάτι που ζητά εδώ και καιρό η αγορά, και την ενίσχυση των μονάδων Ενδυμάτων και Δερμάτινων Ειδών της LVMH, χάρη στην απόκτηση της Christian Dior Couture, ενός εκ των πιο εμβληματικών εμπορικών σημάτων παγκοσμίως», ανέφερε ο Μπερνάρ Αρνό σε ανακοίνωση.

Η αρχική προσφορά για την Christian Dior -σε μετρητά και μετοχές της Hermes- θα ακολουθηθεί από δεύτερη προσφορά, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Dior στα 260 ευρώ -αντιστοιχώντας σε υπερτίμημα 14,7% συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Dior στις 24 Απριλίου στα 226,85 ευρώ.

Η LVMH πρόσθεσε σε ανακοίνωση ότι η συνολική συμφωνία θα ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή εντός του πρώτου 12μήνου από την ολοκλήρωσή της, με τη συναλλαγή να αναμένεται να κλείσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Business and Style"
Κοινοποίησε