Εφαρμογή Ka-business

Ψάρι τότε και τώρα στη διατροφή

Διατροφή

      Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, που υλοποιούνται στα πλαίσια της 3 ης χρονιάς των «Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας» από το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Δήμο Θερμαϊκού και οι οποίες, με επιτυχία ξεκίνησαν με ένα εργαστήριο συγκερασμού του μοντέρνου με το παραδοσιακό, με την εισαγωγή των συμμετεχόντων σε μία τέχνη κληροδοτημένη από γενιά σε γενιά, αυτή των διχτυών και του αρματώματός τους, σειρά ομιλιών ξεκινάει σε σχολεία του Δήμου.    

Εκδήλωση για τη διατροφή στο Δήμο Θερμαϊκού
Εκδήλωση για τη διατροφή στο Δήμο Θερμαϊκού

 

 

Τον πρώτο κύκλο, ο οποίος πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Υγείας της    Ν. Μηχανιώνας, συντονίζει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ΤΕ, κα Μαρία Βάσιου, οι οποίες πραγματοποιούνται 19 και 20 Απριλίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και στο ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας.

 

Με γενικό τίτλο «Ψάρι, τότε και τώρα στη διατροφή» και με αφετηρία το μακρινό παρελθόν και τη θέση του ψαριού, αλλά και της θάλασσας, στην καθημερινότητα του Έλληνα πραγματοποιείται ένα ταξίδι στο σήμερα, όπως αυτό διαμορφώνεται με πολυπολιτισμικές επιρροές, έκθεση σε ΜΜΕ και διαφήμιση, αλλαγή συνηθειών και κουλτούρας.


Στους μαθητές - ακροατές των διαλέξεων προσφέρεται η ευκαιρία, να ενημερωθούν για το ψάρι και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη συγκεκριμένη τροφή, όπως την αλίευση και τις σωστές πρακτικές κατανάλωσής του, τη διατροφική του αξία και την ένταξή του στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, την αλληλένδετη σύνδεσή του με τη θάλασσα και αυτή με τη σειρά της, με την οικονομία του τόπου, ενώ παράλληλα, να έρθουν σε επαφή με παλιές, αλλά και σύγχρονες μεθόδους μεταποίησης.

 

Βασική επιδίωξη των ομιλιών, είναι να καλυφθεί όλη η πορεία του ψαριού και να υπάρξει μία σφαιρική ενημέρωση των παιδιών, που θα τις παρακολουθήσουν.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διατροφή"
Κοινοποίησε