Εφαρμογή Ka-business

Προβιοτικά τρόφιμα: Ένας θησαυρός στο πιάτο μας!

Διατροφή

  Φέτα, κεφαλοτύρι, λευκό τυρί άλμης από κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι, ξυνόγαλο, τραχανάς  είναι μερικά μόνο από τα ελληνικά προβιοτικά τρόφιμα τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.  


 

Η λέξη probiotic είναι σύνθετη από τη λέξη pro (για) και τη λέξη biotic που σημαίνει βιοτικός. Τα προβιοτικά είναι τρόφιμα για (υπερ) τη ζωή και όπως αποδεικνύεται και επιστημονικά συμβάλλουν ιδιαίτερα στην καλή υγεία κυρίως του πεπτικού συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης δίνει με την επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται για τα Προβιοτικά Τρόφιμα το «στίγμα» του ΥΠΑΑΤ στην 22η Detrop. (9 Μαρτίου  10.30 π.μ στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης)

«Τα επόμενo τρόφιμο που θα έχει μεγάλη ζήτηση, πάλι εξαιτίας των προβιοτικών είναι το τουρσί» διαμηνύει ο κ. Τσαυτάρης. Ο ίδιος μάλιστα έχει θέσει στους άξονες της πολιτικής του την ώθηση των προβιοτικών τροφίμων, με την παράλληλη οργάνωση των βιοτεχνιών που τα παράγουν, προς την κατεύθυνση της προσθήκης και αξιοποίησης των ευεργετικών προβιοτικών μικροοργανισμών στα παραγόμενα τρόφιμα.

Φαίνεται πάντως ότι τις απόψεις του συμμερίζονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στις ΗΠΑ το ελληνικού τύπου γιαούρτι, όπως το αποκαλούν, κάνει θραύση.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής το γεύθηκε κατά την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του στη δεύτερη θητεία του. Το ελληνικό προϊόν δε λείπει από το πρωινό του Λευκού Οίκου και ήδη δρομομολογείται η κατανάλωσή του στα σχολεία στο πλαίσιο της υιοθέτησης ενός υγεινού μοντέλου διατροφής για εκατομμύρια αμερικανόπουλα. 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διατροφή"
Κοινοποίησε