Εφαρμογή Ka-business

Το Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης στην Θεσσαλονίκη

Διατροφή

  Την Τετάρτη , 10 Απρ 2013 , στις 18.00 , στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας- ΝΟΗΣΙΣ , (6ο χλμ. Θεσ/νίκης - Θέρμης ), διοργανώνεται επίσημη παρουσίαση για την πρωτοβουλία « 2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ », από τον Δήμο Σαντορίνης  


 

Ο Δήμος Θήρας με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ανακήρυξε το 2013 ως «ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ». Με τη συγκεκριμένη απόφαση κεφαλαιοποιείται και αξιοποιείται η μεθοδική και συλλογική προσπάθεια ετών να ενταχθεί στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού η γαστρονομία. Φέτος η Σαντορίνη κάνει το επόμενο βήμα και διεκδικεί τη θέση της ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς.

Το 2013 είναι μια χρονιά-σταθμός για τη Σαντορίνη και όχι μόνο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η έννοια του ΕΤΟΥΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Τις διάφορες πτυχές της πολυδιάστατης αυτής πρωτοβουλίας θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, ο ομ. καθ. Χρίστος Ντούμας, Δ/ντής Ανασκαφών Ακρωτηρίου, ο ομ. καθ. Μιχάλης Φυτίκας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μελέτης & Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης και η κα Αικατερίνη Τράκα, πρ. Τακτική Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρίστος Ντούμας με θέμα: Από την ανάγκη στην απόλαυση: διατροφικές συνήθειες στη Θήρα της Εποχής του Χαλκού.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ- Η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

Η Σαντορίνη είναι γνωστή διεθνώς και με σημαντικές πρωτιές σε δημοσκοπήσεις διαφόρων εξειδικευμένων εντύπων τουρισμού, ενώ είναι καθιερωμένο brand στα τουριστικά δεδομένα της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Με την πρωτότυπη πρωτοβουλία ο Δήμος Σαντορίνης γίνεται «σημαιοφόρος» αξιοποίησης της συνεργασίας όλης της τοπικής κοινωνίας με σηματοδότηση φέτος της γαστρονομίας, η οποία εξασφαλίζει την συνέργεια της φημισμένης τοπικής αγροτικής παραγωγής της Σαντορίνης (ντοματάκι Σαντορίνης, φάβα Σαντορίνης, κρασιά Σαντορίνης, Vinsando κλπ) με τον ονομαστό εξειδικευμένο τουρισμό, πάντα με βάση τα μακροχρόνια ιστορικά πολιτιστικά στοιχεία της Σαντορίνης και την φυσική της ιστορία.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Σαντορίνης, «2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», δίνει την ευκαιρία σε όλους, κυρίως στην τοπική κοινωνία για επιτάχυνση ενεργειών, στους φίλους της Σαντορίνης και στους φίλους της γαστρονομίας για ανάληψη νέων δραστηριοτήτων, αλλά και στους επισκέπτες για συντόμευση αποφάσεων, ενώ είναι ένας σωστός τρόπος επίτευξης τμηματικών στόχων με προσανατολισμό της προσπάθειας όλων για καλύτερα αποτελέσματα, και σαν τέτοια η επίσημη παρουσίαση στην Βόρεια Ελλάδα (6ο χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης), είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, την Τετάρτη, 10 Απρ 2013, στις 18.00, στο ΝΟΗΣΙΣ.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διατροφή"
Κοινοποίησε