Εφαρμογή Ka-business

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 14ου Αριστοτέλη της ΕΕΔΕ

Εκδηλώσεις

  Το ka - business . gr στήριξε για άλλη μία χρονιά τις εργασίες του συνεδρίου που στόχο είχε να αναδείξει την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκης ως κόμβο των παγκόσμιων δικτύων μεταφοράς.  «Οι meta ηγέτες των επιχειρήσεων στην εποχή των cloud δικτύων»    

κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, πρόεδρος Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ
κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, πρόεδρος Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ

 

«Είμαστε κόμβος σαν πόλη, σαν χώρα και γύρω μας εξαπλώνονται δίκτυα, ζούμε στην εποχή των δικτύων που έχουν γίνει πιο αποτελεσματικά και μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες υπεραξίες», τόνισε ο κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, πρόεδρος Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ ανοίγοντας τις εργασίες του 14ου «Αριστοτέλη».

Ο «Αριστοτέλης», το συνέδριο διοίκησης επιχειρήσεων που διαχρονικά διοργανώνει το Τμήμα Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, είχε πάντοτε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον γι' αυτό και φέτος έχει θέμα «Η Ελλάδα ως κόμβος στον 21ο αιώνα: Η Διοίκηση των Εμπορικών Ενεργειακών και Ναυτιλιακών Δικτύων».

Αλλά ο φετινός «Αριστοτέλης» , όπως τόνισε ο κ. Αιγυπτιάδης, πραγματοποιείται σε μία ξεχωριστή στιγμή για το Τμήμα που γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, «δημιούργημα διορατικών μάνατζερς που στις δεκαετίες του '60 και '70 έκτισαν το επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Τη σκυτάλη των χαιρετισμών πήρε ο εκπρόσωπος της υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, κ. Γιώργος Μπαρμπουτίδης που μίλησε για επανάκτηση του ιστορικού ρόλου της Θεσσαλονίκης στην περιοχή, με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστας Γιουτίκας, τάχθηκε υπέρ τις αύξησης των αρμοδιοτήτων του Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης και τον περιορισμό της κεντρικού κράτους, σημειώνοντας τη δημιουργία one stop shop με τη Διεύθυνση Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.

Παλαιό μέλος της ΕΕΔΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε για το έργο του Τμήματος Μακεδονίας και προέτρεψε τη διοίκηση της Εταιρείας να συμβάλλει για να αλλάξει η αρνητική γνώμη για το επιχειρείν που υπάρχει διάχυτη στην «σοβιετικού τύπου ελληνική κοινωνία».

Την έναρξη των εργασιών του 14ου «Αριστοτέλη» κήρυξε ο πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ κ. Γρηγόρης Ταπεινός που υπογράμμισε την αυξημένη σημασία της Μακεδονίας και του Τμήματος στη λειτουργία της Εταιρείας, αλλά και την ιστορική σημασία Μακεδονίας και Βόρειας Ελλάδα για την υπόλοιπη χώρα.

 

 

Μπουραντάς: Aνάπτυξη και meta - ηγέτες.


 «Για να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως θέλουμε και, η Ελλάδα κόμβος για τον 21ο αιώνα, θα πρέπει να επιδιώξει συνέργειες για να μπορέσει να διαφοροποιήσει το brand της και να σταθεί ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά», τόνισε στην ομιλία του ο καθ. Δημήτρης Μπουραντάς ο οποίος στάθηκ

ε στη σημασία των συνεργειών που μπορούν να κατακτηθούνε και μέσα από τα δίκτυα.

Όπως όμως τόνισε ο κ. Μπουραντάς, η ανάπτυξη κάθε επιχείρησης στηρίζεται στους ανθρώπους της και στο κέντρο αυτής της ομάδας βρίσκεται ο μάνατζερ, αυτός που με τις ηγετικές του ικανότητες θα οδηγήσει στην υλοποίηση επιχειρηματικών, αλλά και κλαδικών όπως ακόμη και τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης. Επιχειρήσεις και οικονομία χρειάζονται στην πραγματικότητα μετα- ηγέτες, meta leaders, προσωπικότητες που ασκούν δημιουργική επιρροή και πέραν των επιχειρήσεών τους, στην κοινωνία.

 

Cloud οικοσυστήματα σε μεταφορές- δίκτυα

Η ανάπτυξη δικτύων μεταφορικών, διανομής προϊόντων αλλά και καταστημάτων χονδρικής και λιανικής ήταν το θέμα που ανέπτυξαν οι ομιλητές της ενότητας «Εμπορικά δίκτυα και δίκτυα διανομής».

 

Ο κ. Θάνος Μαύρος, EY partner και επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας, περιέγραψε το Νέο Οικοσύστημα της Αλυσίδας Αξίας προϊόντων και υπηρεσιών, ένα cloud οικοσύστημα που συνδιαμορφώνεται από τους «παίκτες» της Αλυσίδας  και πολλούς νέους «connectors» που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες φέρνοντας κοντά τη ζήτηση με την προσφορά.


Την ανάπτυξη των δικτύων της «Δ.Μασούτης Α.Ε.» παρουσίασε ο δ/ντής Logistics Χρήστος Καραϊσαρίδης, ενώ ο αναπλ. δ/νων σύμβουλος της «Μακιός Α.Ε.» κ. Θρασύβουλος Μακιός, αναφέρθηκε στο πως η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως πλεονέκτημα για την ανάπτυξή της ως μεταφορικού κέντρου.

 

Τις προκλήσεις στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας μίας εταιρείας παραγωγής και διάθεσης ευπαθών τροφίμων και μάλιστα στα αστικά κέντρα, παρουσίασε ο logistics manager της «Μπαρμπαστάθης ΑΒΕΕ» κ. Γρηγόρης Παπαθανασίου.


Τα city logistics και τα ιδιαίτερα θέματα - περιβαλλοντικά, συγκοινωνιακά,χρόνων διανομής κ.αλ.- που σχετίζονται με την μεταφορά προϊόντων στα πυκνοδομημένα αστικά συγκροτήματα, ανέπτυξε ο επικ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μιχαήλ Μαντάς.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Εκδηλώσεις"
Κοινοποίησε