Εφαρμογή Ka-business

Τριπλός Έλικας και Έξυπνη Εξειδίκευση: Η Επόμενη Γενιά Επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία

Εκδηλώσεις

Τις εργασίες της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο web tv του ka-business.gr που στηρίζει επικοινωνιακά τη 2 η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης   με θέμα Τριπλός Έλικας και Έξυπνη Εξειδίκευση: Επόμενη Γενιά Επιχειρηματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία διοργανώνεται από το π αράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού "Τριπλός Έλικας" στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στο  Ξενοδοχείο Electra Palace.    


 

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής της "Έξυπνης Εξειδίκευσης" μέσω της συνεργασίας των φορέων του Τριπλού Έλικα (Πανεπιστήμια, Αγορά, Κυβέρνηση), καθώς και στην ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων καινοτομίας. 

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος & του Συλλόγου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. 

 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.  

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

  • Δρ. Χρήστος ΒασιλάκοςΓενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • κα Τζελίνα Μακραντωνάκη, Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures, Πρόεδρος HVCA, Συντονιστής για την Καινοτομία, Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  • Καθ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, Πρύτανης - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • κ. Δημήτριος Λακασάς, Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και του Συνδέσµου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)
  • Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου, Διευθυντής - Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Μελετών, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)
  • Καθ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)
  • Καθ. Περικλής Μήτκας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • κ. Νίκος Ζαχαρής, Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEERC)

 

Ο Τριπλός Έλικας φιλοδοξεί να συμβάλει στην ωρίμανση ενός κοινού οράματος με τη συνέργεια των φορέων γνώσης, αγοράς και διακυβέρνησης, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Το Παράρτημα του Τριπλού Έλικα στην Ελλάδα ιδρύθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Νοτιανατολικής Ευρώπης-SEERC του CITY College, που αποτελεί το Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Εκδηλώσεις"
Κοινοποίησε