Ραγδαία αύξηση στις μισθώσεις μέσω Airbnb στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Έρευνες

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των διαμερισμάτων που διατίθενται σε τουρίστες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, σύμφωνα με την Καθημερινή. Συγκεκριμένα, οι ενοικιάσεις των διαθέσιμων καταλυμάτων έχουν φτάσει τις 5.127, από 2.500 πριν από εννέα μήνες. 


Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές γύρω από αυτό, καθώς επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται κοντά σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στην Πλάκα, 83 τ.μ., αγγίζει τα 2.100 ευρώ μηνιαίως, ποσό πολλαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που θα εξασφάλιζε ο ιδιοκτήτης εάν επέλεγε μια συμβατική μίσθωση μακράς διαρκείας.

Έτσι, σε ορισμένα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, καθίσταται πλέον αδύνατο να μισθωθεί ένα διαμέρισμα με το συμβατικό τρόπο. Τέλος, στη σχετική «απογείωση» των μισθώσεων, δε συμπεριλαμβάνονται τα διαμερίσματα στα νότια προάστια, παρόλο που και εκεί η σχετική δραστηριότητα ανθεί.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Έρευνες"
Κοινοποίησε