Ιστορική συμφωνία ΗΠΑ ΒΚορέα

Διεθνή

  Τη συμφωνία για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την υπογραφή ιστορικής συμφωνίας του αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.  

Ιστορική συμφωνία
Ιστορική συμφωνία

 

«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των χωρών μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να πετύχει η Βόρεια Κορέα αν εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και στραφεί προς το διεθνές εμπόριο».

Στη συνέχεια τόνισε πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Κιμ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης του είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει να διαλύουν ένα από τα κέντρα πυρηνικών δοκιμών, ενώ «σύντομα θα έχουν καταστραφεί όλοι οι πύραυλοι και τα όπλα».

Ολοκληρώνοντας την αρχική εισήγηση του ο Τραμπ είπε: «Ο Κιμ ταξιδεύει αυτή τη στιγμή για την Βόρεια Κορέα και ξέρω πως με το φτάσει στη χώρα του θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται για τη συμφωνία».

Νωρίτερα οι δύο άντρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου».

 

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται να παράσχουν «εγγυήσεις ασφαλείας» και η Βόρεια Κορέα δεσμεύεται ως προς την αρχή «της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου» στο κοινό κείμενο που υπέγραψαν οι Ντόναλντ Τραμπ Και Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής υπογραφής ο Τράμπ δήλωσε: «νοιώθουμε μεγάλη τιμή που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο» και συνέχισε: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Κιμ. Η σχέση μας με τη βόρεια Κορέα θα είναι τελείως  διαφορετική από ότι ξέραμε πριν. Έχουμε αναπτύξει  έναν ιδιαίτερο δεσμό. Όλοι θα ενθουσιαστούν. Φαίνεται ότι λύσαμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κίμ. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα από ότι αναμέναμε. Αυτό θα οδηγήσει σε κάτι περισσότερο».

 

 


Από: ka-business.gr - ΑΠΕ

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε