Στήριξη δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα "βλέπει" γερμανικό δημοσίευμα

Διεθνή

  Στήριγμα δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αντισταθμίζει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους , προτίθεται να προτείνει η Γερμανική Κυβέρνηση στην Ελλάδα.    


"Μαξιλάρι" δισεκατομμυρίων από Γερμανία αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα

 

Αυτό αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung με δημοσίευμά της. Όπως μάλιστα αναφέρεται «"εάν χρησιμοποιείται από το 2019 ένα τέτοιο μαξιλάρι (από την Αθήνα) για να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, μπορούν να συντμηθούν οι προγραμματισμένες ελαφρύνσεις του χρέους".

Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να εξυπηρετεί όλες τις δόσεις των δανείων της προς τις χώρες της ευρωζώνης και προς το ΔΝΤ μέχρι το 2022.

Για κάθε 5 δισ. ευρώ που θα καταβάλλονται επιπλέον, θα μπορούσαν οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις -όπως επί παραδείγματι η παράταση αποπληρωμής των δανείων- να μειώνονται κατά δύο έτη. Συζητείται, δηλαδή, να εξοπλισθεί η Ελλάδα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε το μαξιλάρι να επαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2022, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όλες των δόσεις των δανείων προς τις χώρες του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δηλαδή μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές.

 

 


Από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε