Συζήτηση για τους μετανάστες και την ανθρωπιστική κρίση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διεθνή

  Η κατάσταση των μεταναστών στη Μεσόγειο και η ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών, μετά τη διάσωση του Aquarius, θα συζητηθεί την Τετάρτη στις 4μμ (ώρα Γαλλίας) στην ολομέλεια του ΕΚ.  

Συζήτηση για το μεταναστευτικό στο ΕΚ
Συζήτηση για το μεταναστευτικό στο ΕΚ

 

Η κατάσταση των μεταναστών στη Μεσόγειο και η ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών μετά τη διάσωση του Aquarius, συζητείται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και το Συμβούλιο  πώς να αντιμετωπίζονται οι ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη Μεσόγειο, μετά από την  απόφαση των κυβερνήσεων της Ιταλίας και της Μάλτας να μη δεχθούν το Aquarius, πλοίο που διαχειρίζεται  από τις γαλλικές ΜΚΟ sos   Mediterranee και Γιατροί χωρίς Σύνορα, το οποίο μετέφερε 629 ανθρώπους που διασώθηκαν στην ανοιχτή θάλασσα.

 

Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονταν στο Aquarius θα μεταφερθούν στην Ισπανία, σε συνέχεια ανακοίνωσης της ισπανικής κυβέρνησης ότι θα τους δεχθεί βάση ανθρωπιστικών κριτηρίων.

Στην Ολομέλεια της ΕΕ που ξεκίνησε στο Στρασβούργο στις 11 Ιουνίου τέθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας , αλλά και οι επιπτώσεις από την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ  να αποχωρήσει η χώρα του από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Σήμερα τίθεται σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τη μείωση και τη νέα κατανομή των εδρών του ΕΚ  ενόψει της αποχώρησης  του  Ηνωμένου Βασιλείου. Οι έδρες του ΕΚ θα μειωθουν από 751 σε  705. 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε