Απεγκλωβισμός παιδιών από το σπήλαιο της Ταϋλάνδης

Διεθνή

  Ένα ακόμη παιδί, το πέμπτο, απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου άρχισε ξανά το πρωί η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους. Αν και την πληροφορία δεν έχουν επιβεβαιώσει οι αρχές της χώρας, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο Reuters ότι είδαν διασώστες να μεταφέρουν άνθρωπο σε φορείο. Ένας αξιωματούχος του ναυτικού επιβεβαίωσε στο Reuters ότι απεγκλωβίστηκε ένα ακόμη παιδί χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.    

συνεχιζεται η διαδικασία απεγκλωβισμού
συνεχιζεται η διαδικασία απεγκλωβισμού

 

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

 

Ο ίδιος εξέφρασε ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες «θα υπάρξουν καλά νέα» και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά», αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

 

Τα τέσσερα διασωθέντα παιδιά κρατούνται μακριά από τους συγγενείς τους εξαιτίας των φόβων λοιμώξεων, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, ενώ τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα «από σεβασμό για τις οικογένειες εκείνων που παραμένουν στο σπήλαιο», σύμφωνα με το Reuters.

Όταν βγήκαν έξω από το σπήλαιο τα 4 πρώτα παιδιά εξετάστηκαν διεξοδικά για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Οι γιατροί κατέληξαν στην απόφαση ότι έπρεπε να βγουν έξω τα πιο αδύναμα και τελευταίος ο 25χρονος προπονητής τους. 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε