Πανυγηρισμοί στο ΝΑΤΟ από τον Ζάεφ

Διεθνή

« Η Μακεδονία από σήμερα πηγαίνει μόνο μπροστά και οι πολίτες της έκαναν το big bang. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προσκαλέσει τη Μακεδονία να γίνει η 30ή χώρα-μέλος της. Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε σύμμαχοι των πιο ισχυρών χωρών στον κόσμο.

μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, οι πανηγυρισμοί στο ΝΑΤΟ
μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, οι πανηγυρισμοί στο ΝΑΤΟ

 

Πετύχαμε τους κοινούς στόχους μας, τα κοινά όνειρα και τις ελπίδες μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται για δεύτερη ημέρα.

Ο κ Ζάεφ κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να συμμετέχουν στους εορτασμούς που θα γίνουν σε 15 πόλεις της γειτονικής χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ας συνεχίσουμε έτσι στην επόμενη μεγάλη απόφασή μας, όταν θα πούμε όλοι «ναι» (σ.σ.: εννοεί το δημοψήφισμα του φθινοπώρου για τη συμφωνία των Πρεσπών) στο μέλλον μας και στο μέλλον της Μακεδονίας. Σας προσκαλώ το Σάββατο 14 Ιουλίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μακεδονική μουσική, σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση οργανώνει εορτασμούς σε 15 πόλεις, στους οποίους θα πούμε μπράβο στη χώρα μας που πηγαίνει μπροστά».

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα τη στιγμή κατά την οποία είδα όλους αυτούς τους παγκόσμιους ηγέτες να χαίρονται για τη Μακεδονία. Όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, πλησίασαν, έδωσαν συγχαρητήρια, ευχήθηκαν καλή επιτυχία, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη», δήλωσε ο κ Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.  

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε