Εφαρμογή Ka-business

Πλούσια η ατζέντα του Ελληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία

Διεθνή

  Επίσκεψη  στην Αγιά Σοφιά, συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν , αλλά και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, περιλαμβάνει η ατζέντα του Έλληνα Πρωθυπουργού  

Πλούσια ατζέντα στην Τουρκία , αλλά και σύννεφα
Πλούσια ατζέντα στην Τουρκία , αλλά και σύννεφα

 

Στην Άγκυρα μεταβαίνει την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπως και με τον αντιπρόεδρο Fuat Oktay.

Την Τετάρτη, θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί στην Αγία Σοφία, θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Εκτός από την κατ΄ιδίαν συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, θα υπάρχουν και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Οι δύο ηγέτες θα κάνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους και θα ακολουθήσει δείπνο, που θα παραθέσει ο τούρκος πρόεδρος προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, με βάση την τοπική ώρα (+1 ώρα), έχει ως εξής:

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

16:00: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.

16:45: Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50: Δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30: Δείπνο παρατιθέμενο από τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15: Επίσκεψη και ξενάγηση του πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30: Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου, αφού ξεναγηθεί, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

18:30: Συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα την παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

 

 

Προειδοποιητικό μήνυμα για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε η Αγκυρα, την παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και της συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο. «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο» υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε