Εφαρμογή Ka-business

Μη γίνετε λιμάνι τρομοκρατών

Διεθνή

    Μη γίνετε λιμάνι τρομοκρατών Η έκδοση των επικηρυγμένων από χθες οκτώ τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία, είναι το μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε τις διαπραγματεύσεις των δύο ηγετών στη διάρκεια  της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία.            

τα αγκάθια της συνάντησης Τσίπρα Ερντογάν
τα αγκάθια της συνάντησης Τσίπρα Ερντογάν

 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τους οκτώ αξιωματικούς πραξικοπηματίες, δήλωσε πως δεν μπορεί να επέμβει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

 

 

 Mπορεί μεταξύ των δύο ανδρών  να υπήρξαν αναφορές στην ανάγκη αλληλοκατανόησης και εκτόνωσης της έντασης, μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να ήταν μεγάλης διάρκειας και ουσιαστικού -όπως λένε οι πολιτικοί αναλυτές, διαλόγου- αλλά το αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από τις κοινές δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Ταγιπ Ερντογάν, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια διπλωματική επιτυχία.

 

 

Άλλωστε το αγκάθι των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρήκαν άσυλο στην Ελλάδα συνεχίζει να βαραίνει στις σχέσεις των δυο χωρών και ο Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να ξεχάσει την ιστορία, όπως φάνηκε και από την επικήρυξη των 8, λίγες ώρες πριν φθάσει ο κ. Τσιπρας στην Άγκυρα. Το μήνυμα είχε σταλεί πριν καν πατήσει το πόδι του στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

 

 

 

 

Ο Ερντογάν συνεχίζει να απαιτεί την έκδοση τους, αν και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει τις δυνάμεις του Αλέξη Τςιπρα. Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «οι πραξικοπηματίες δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα» μπορεί να ακούγονται θετικά στην Άγκυρα, αλλά το πρόβλημα παραμένει και ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Αθήνα, για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με ανάλογες περιπτώσεις.

 

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε