Ασκηση κυβερνοεπίθεσης θα κάνει η Ρωσία

Διεθνή

Άλλοι κάνουν ασκήσεις πολέμου, κι άλλοι, όπως η Ρωσία ετοιμάζονται για ασκήσεις κυβερνοπολέμου. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοκιμαστεί το σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικών πράξεων στον κυβερνοχώρο.

δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο χρόνος της άσκησης
δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο χρόνος της άσκησης

 

Το ενδεχόμενο μιας σύντομης σε διάρκεια ολικής αποσύνδεσης της από το ίντερνετ εξετάζει η Ρωσία στο πλαίσιο πειράματος ελέγχου των συστημάτων κυβερνοασφάλειας της χώρας.

Το πρακτορείο zdnet μεταδίδει ότι   οι ρωσικοί πάροχοι internet θα πρέπει να εγκαταστήσουν τεχνικά μέσα, που θα επιτρέπουν στους Ρώσους χρήστες να ανακατευθύνονται σε σημεία που έχουν εγκριθεί ή ελέγχονται από την Roskomnazor, την αρμόδια ρωσική ρυθμιστική αρχή.

Η Roskomnazor θα ελέγχει τη διαδικτυακή κίνηση ούτως ώστε να απαγορεύεται η πρόσβαση χρηστών σε απαγορευμένο περιεχόμενο και να διασφαλίζεται πως η ιντερνετική κίνηση θα συντελείται εσωτερικά στη χώρα και όχι μέσω σέρβερ που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η ημερομηνία συντέλεσης του πειράματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αλλά η συγκεκριμένη ενέργεια  έρχεται στο περιθώριο των συχνών ανακοινώσεων από χώρες του ΝΑΤΟ, για δραστικά μέτρα σε κυβερνοεπιθέσεις με τις οποίες και έχει συσχετιστεί η Ρωσία.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε