Εφαρμογή Ka-business

Σε αδιέξοδο πάλι η Τερέζα Μέι

Διεθνή

    Για μία ακόμη φορά η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.    

Σε αδιέξοδο πάλι η Τερέζα Μέι
Σε αδιέξοδο πάλι η Τερέζα Μέι

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, δήλωσε σήμερα ότι η «σοβαρή» απόφαση των βουλευτών να απορρίψουν τη συμφωνία της για το Brexit για τρίτη φορά σημαίνει ότι το κοινοβούλιο έχει σχεδόν εξαντλήσει τις επιλογές του για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία θα έπρεπε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι επιπτώσεις της απόφασης του Κοινοβουλίου είναι σοβαρές» σημείωσε η Μέι, μετά την απόρριψη της συμφωνίας αποχώρησης με 344 ψήφους κατά έναντι 286 υπέρ.

«Φοβάμαι ότι φθάνουμε στα όρια αυτής της διαδικασίας στη Βουλή», συνέχισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.


Δύο χρόνια μετά, ακριβώς την ημέρα που προβλεπόταν αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ η βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε για τρίτη φορά τη συμφωνία αποχώρησης. Μια συμφωνία που είχε υπογράψει η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι. Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τί πρόκειται να κάνει το Λονδίνο, την ώρα που στις Βρυξέλλες και σε αρκετές άλλες πρωτεύουσες η υπομονή δεν στερεύει απλώς, αλλά έχει εξαντληθεί. 

 Ο γενικός γραμματέας της Κομισιόν, Μάρτιν Σελμάγιερ, ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο μπορεί να επιλέξει όποια εναλλακτική επιθυμεί, αλλά μόνο μέχρι τα μεσάνυχτα της 12 Απριλίου.


 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε