Εφαρμογή Ka-business

Ισχυρό πλήγμα του Ερντογάν σε τρεις μεγάλες πόλεις

Διεθνή

Το κόμμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν χάνει τον έλεγχο στην Αγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας, μεταδίδει το BBC, ...

σε τρεις πόλεις της Τουρκίας ηττήθηκε το κόμμα του Ερντογάν
σε τρεις πόλεις της Τουρκίας ηττήθηκε το κόμμα του Ερντογάν

 

και όλα δείχνουν ότι ο νικητής παρόλα αυτά των περισσότερων πόλεων Ερντογάν μετά από 16 χρόνια εξουσίας το κόμμα του ηττήθηκε σε Άγκυρα, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και αφού έχει γίνει καταμέτρηση στο 99,6% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να επικρατεί οριακά έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ που ήταν ο «εκλεκτός» του τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο Ιμάμογλου φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 48,8% έναντι 48,4% του Γιλντιρίμ. Την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων ζήτησε, με νέες δηλώσεις του, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου, σημειώνοντας ότι στο σύστημα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου έχουν ενσωματωθεί και οι τελευταίες κάλπες που τον φέρνουν στην πρώτη θέση με 27000 ψήφους.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Σαντί Γκιουβέν, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  απαντώντας στις αιτιάσεις για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από το πρακτορείο Αναντολού, τόνισε ότι δεν ξέρει από που παίρνει και μεταδίδει τα στοιχεία. «Εμείς ακόμη δεν τα έχουμε περάσει όλα στο σύστημα. Προς το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με εξαίρεση 84 κάλπες, όπου υπάρχουν ενστάσεις» σημείωσε.

Με στοιχεία από  BBC και ΑΠΕ

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε