Εφαρμογή Ka-business

Συζήτηση για το Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο

Διεθνή

Την ώρα που στο λεξικό των Βρετανών έχει ενταχθεί για τα καλά ο όρος «Βο b » ή « Bobs », δηλαδή bored to hear about brexit (βαρέθηκα να ακούω για το brexit ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά για μία ακόμη φορά σήμερα στις 14.00 το μεσημέρι το θέμα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. 

συζήτηση για το brexit στο Ευρωκοινοβούλιο
συζήτηση για το brexit στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Η συζήτηση αναμένεται να γίνει  παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής J-C Juncker και, εκ μέρους του Συμβουλίου, της Υπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Ciot

Το ΕΚ θα συζητήσει την αποχώρηση του ΗΒ, Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 12 Απριλίου 2019. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Απριλίου για να εξετάσει πιθανά επόμενα βήματα, όταν αυτά διασαφηνιστούν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συμφωνία αποχώρησης θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου για μια μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Στο μεταξύ η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι  προτίθεται να ζητήσει νέα αναβολή στο Brexit όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια, επτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση", τόνισε η Μέι, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών.

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε