Η ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο είναι φανταστική, διαβεβαιώνει ο Τραμπ

Διεθνή

O Nτόναλντ Τραμπ αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Πτώσης της Βαστίλλης, στις 14 Ιουλίου. 


Προτού αναχωρήσει, φρόντισε να διαβεβαιώσει ότι όλα βαίνουν καλώς στον Λευκό Οίκο, παρά τις «ρωσικές» αποκαλύψεις. 

«Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και η κυβέρνηση λειτουργεί όμορφα» είπε στο Reuters. Ουσιαστικά, απάντησε σε δημοσιεύματα που θέλουν τον Λευκό Οίκο να βρίσκεται σε αναταραχή μετά το τελευταίο επεισόδιο στην υπόθεση «Ρωσία»: την αποκάλυψη ότι ο γιος του είχε συναντηθεί με Ρωσίδα δικηγόρο που θα του έδινε «καταστροφικά» στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον.

Μάλιστα, συνεργάτης του προέδρου που επικαλέστηκε η Washington Post δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το κλίμα που επικρατεί στον Λευκό Οίκο ως «τυφώνα Κατηγορίας 5».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε στη συνέντευξή του στο Reuters ότι δεν γνώριζε «μέχρι πριν από λίγες μέρες» τη συνάντηση του γιου του με την δικηγόρο, αλλά σημείωσε ότι σε μια προεκλογική εκστρατεία, αυτά συμβαίνουν.

«Είναι μια άγρια περίοδος αυτή της προεκλογικής εκστρατείας, όπου συναντάς πολλούς ανθρώπους» εξήγησε, για να ασκήσει δριμύτατη κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους: «Πολλοί από τους απατεώνες πολιτικούς που δηλώνουν Δημοκρατικοί και τους ακούω τις τελευταίες μέρες, θα έκαναν το ίδιο».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ιδίως για το ζήτημα της ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016.

«Του είπα: 'το έκανες;' Και εκείνος είπε: 'Όχι δεν το έκανα, σε καμία περίπτωση'. Μετά τον ρώτησα και δεύτερη φορά σε άλλο ύφος. Και εκείνος είπε: 'Σε καμία περίπτωση'.»

Ο Τραμπ είπε ακόμα -μιλώντας σε άλλο δίκτυο- ότι τα πάει καλά με τον Πούτιν, αλλά αμφισβήτησε τη θεωρία που λέει ότι οι Ρώσοι ήθελαν εκείνον στο Λευκό Οίκο.

«Θα προτιμούσαν την Χίλαρι. Γιατί; Αν είχε κερδίσει η Χίλαρι, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα ήταν αποδεκατισμένες. Θα δαπανούσαμε περισσότερα στην ενέργεια. Και αυτό είναι που δεν αρέσει στον Πούτιν με εμένα. Για αυτό λέω, γιατί να ήθελαν εμένα πρόεδρο;»


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε