Το σχέδιο του Λονδίνου για μετατροπή της κοινοτικής νομοθεσίας σε εθνική

Διεθνή

Το περίφημο Repeal Bill αναμένεται να παρουσιάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, τον οδικό χάρτη μετατροπής της κοινοτικής νομοθεσίας σε εθνική, στο πλαίσιο του Brexit.


Η Τερέζα Μέι έχει ζητήσει συνεργασία από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, όμως όλα δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί μπορούν να ελπίζουν μόνο στις ψήφους του DUP.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ηγέτη των Φιλελεύθερων, Τιμ Φάρον: «Αν το Άρθρο 50 για την έναρξη της διαδικασίας εξόδου ήταν δύσκολο, αυτό θα είναι κόλαση» είπε προς την κυβέρνηση.

Ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος για συνεργασία, αλλά προς την κατεύθυνση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Αλλά και οι Εργατικοί δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη διάθεση να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν εκφράζει φόβους για «υπερεξουσίες» των υπουργών της κυβέρνησης στη διαδικασία μετάβασης από την κοινοτική στην εθνική νομοθεσία.

Η σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Η μάχη στη Βουλή των Κοινοτήτων θα δοθεί το φθινόπωρο, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η νομοθεσία πρέπει να είναι στη θέση της όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο αρμόδιος για το Βrexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε ότι το Repeal Bill θα επιτρέψει στη Βρετανία να βγει από την ΕΕ με τη μέγιστη βεβαιότητα και συνέχεια.

«Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες νομοθεσίες που έχουν ποτέ περάσει από το Κοινοβούλιο» είπε, καλώντας τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν την προσπάθεια.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Διεθνή"
Κοινοποίησε