Εφαρμογή Ka-business

Στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ

Περιφέρεια

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε  η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Corina Cretu, η οποία ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στη Νέα Παραλία, η ανάπλαση της οποίας υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια.  


Σε δήλωσή της μετά το πέρας της ξενάγησης η Corina Cretu συνεχάρη τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για το εξαιρετικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο της ανάπλασης, που ολοκληρώθηκε με την επιχορήγηση 22 εκατομμυρίων € από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο γι' αυτή την εξαιρετική επένδυση. Η Περιφέρεια σας είναι η πρώτη σε βαθμό απορρόφησης, τόσο για την περίοδο 2007-2013 όσο και για την προσεχή προγραμματική περίοδο 2014-2020, παρά το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει μόνο ένα δισεκατομμύριο € για την Περιφέρεια. Παρόλα αυτά προσβλέπουμε σε περισσότερες χορηγήσεις και τοπικά κονδύλια για περισσότερα έργα.      

»Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν περιφέρειες για τις οποίες διατίθενται κονδύλια στις Βρυξέλλες, τα οποία απλώς περιμένουν. Εσείς εδώ καταφέρατε να αξιοποιήσετε πλήρως τα κονδύλια αυτά και το λέω και για έναν άλλο λόγο, διότι η πολιτική της συνοχής, η πολιτική της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται επιθέσεις. Ο δικός μας ρόλος είναι να δείξουμε πως αξιοποιούμε ακριβώς αυτά τα κονδύλια υπέρ των πολιτών. Αναφέρομαι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, διότι συχνά αυτή η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνεται αντιληπτή» κατέληξε η κ. Cretu.        

Ο  Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε την Επίτροπο, με την οποία, όπως είπε, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και χαρακτήρισε την ανάπλαση της Νέας Παραλίας ως ένα από τα σημαντικότερα έργα για την πόλη. «Το έργο έχει δημιουργήσει ένα άλλο επίπεδο ζωής  για τους κατοίκους όλου του Μητροπολιτικού συγκροτήματος. Ο κόσμος απολαμβάνει την παραλία και τη βόλτα του και φυσικά αυτό οφείλεται στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή μας και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, καθώς  έχουμε μεγάλη ανάγκη από παραγωγικές επενδύσεις».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,  τόνισε ότι μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και των κονδυλίων τους υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομής, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και πηγές εισοδημάτων για τον τόπο. «Και ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής επίσκεψης, ότι ευτυχώς υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άνθρωποι που μπορούν και μας βοηθούν στην Ευρώπη, προκειμένου να αξιοποιούμε αυτούς πόρους για το συμφέρον των συμπολιτών μας. Εμείς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε περήφανοι που μπορούμε με σκληρή δουλειά να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Την κ. Cretu συνόδευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ στην ξενάγηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια"
Κοινοποίησε