Εφαρμογή Ka-business

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Τύμβο της Αμφίπολης

Περιφέρεια

«Τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει γίνει η πρόοδος την οποία θα περιμέναμε, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να ασκήσουμε κριτική, δεν είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς τα πίσω» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος την Αμφίπολη.


«Πιστεύω με την αρωγή της Περιφέρειας και με την εξασφάλιση των πρώτων σημαντικών κονδυλίων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ανασκαφής, αυτό θα γίνει πράξη» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δυστυχώς η ανασκαφή αυτή έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης», υπογραμμίζοντας ότι προέχει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ανασκαφής, να υπάρξει μόνιμη υποστύλωση και να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, ώστε το μνημείο αυτό να καταστεί, το συντομότερο δυνατόν, επισκέψιμο.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά, αλλά και η ΝΔ, θα σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα. Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού για την Αμφίπολη ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:
«Το μνημείο αυτό χρονολογείται από τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα, κατά συνέπεια - δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι αρχαιολόγος, αλλά όλοι οι ειδικοί λένε το ίδιο πράγμα - δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, καμία αμφιβολία ότι το μνημείο αυτό είναι Μακεδονικό. Αλλά ξέρετε, η δική μας δουλειά δεν είναι να υποκαθιστούμε τη δουλειά των αρχαιολόγων, των ιστορικών, των ειδικών. Εμείς πρέπει να διευκολύνουμε όλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και από εκεί και πέρα, υποχρέωσή μας είναι να καταστήσουμε αυτό το μνημείο επισκέψιμο, το συντομότερο δυνατόν, προστατεύοντας φυσικά πάντα τον αρχαιολογικό χώρο.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια"
Κοινοποίησε