Εφαρμογή Ka-business

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 36 έργων σε Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

Περιφέρεια

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) εντάχθηκαν 30 νέα έργα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συνολικής δημόσια δαπάνης 12,5 εκατ. ευρώ, καθώς  και άλλα 6 έργα στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ύψους 3 εκατ. ευρώ.


 

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, τα έργα αφορούν σημαντικές υποδομές στο περιβάλλον, στις συγκοινωνίες, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών στις τοπικές κοινωνίες που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Πρόκειται για έργα στους συγκοινωνίες, που καθιστούν πιο γρήγορες και ασφαλείς τις μεταφορές, στις αθλητικές υποδομές, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, που προστατεύουν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

Πρόσθεσε δε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων παρεμβάσεων που απαντούν στις ανάγκες κάθε περιοχής και ενισχύουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές. Για την χρηματοδότηση τους αυξήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που πλέον φτάνει στο 1 δισ. ευρώ. Προχωράμε με αποφασιστικότητα σε όλες τις αναγκαίες τομές που θα βάλουν  τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης, περιβαλλοντικά ισόρροπης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια"
Κοινοποίησε