Εφαρμογή Ka-business

Πάνω από 1.100 οι πολίτες που ρύθμισαν χρέη τους προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Περιφέρεια

Ξεπέρασαν τους 1.100 οι πολίτες και οι επιχειρηματίες που προσήλθαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους από απλήρωτες κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ, δημοτικά τέλη ή φόρους, με την ευνοϊκή αποπληρωμή των έως 100 δόσεων.


Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ», από τις αρχές Αυγούστου έως και τα μέσα Οκτωβρίου περίπου 1.100 άτομα ρύθμισαν τις οφειλές τους για ένα ποσό που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

«Είναι ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου για τη ρύθμιση των οφειλών και πιστεύω πως το επόμενο διάστημα ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς είναι από τους πιο ευνοϊκούς νόμους. Ακόμη και οι υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια ή εάν κάποιοι έχουν χάσει την προηγούμενη ρύθμιση, να έρθουν και να μπουν στη νέα» ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος.

Η κ. Αγγελίδου πρόσθεσε πως όταν οι πολίτες δεν φροντίζουν για την αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών τους, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να προχωρούν στα λεγόμενα αναγκαστικά μέτρα.

«Σε περίπτωση που δεν είναι τακτοποιημένες οι οφειλές αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε τον νόμο, να στερούμε από τους πολίτες φορολογική ενημερότητα και να προχωράμε σε δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού, πράγματα ιδιαίτερα δυσάρεστα» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Οικονομικού του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκτιμάται πως η ρύθμιση των οφειλών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ έως τις 30 Νοεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Περιφέρεια"
Κοινοποίησε