Διεθνής... διαστημικός διαγωνισμός της NASA σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Time Out

Σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017. Αντικείμενο του φετινού διαγωνισμού θα είναι η κλιματική αλλαγή και το νερό. Οι δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 και τις 23 Απριλίου στη Λάρισα και στις 28 έως 30 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.


 

Ο διεθνής διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, διοργανώνεται από το 2012 με συμμετοχές από ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα. Η πρόεδρος του Φορέα Βιομιμητισμού Ελλάδος (σ.σ Φορέας έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovation Center), Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Κάθε χρόνο η NASA έχει κάποια προβλήματα και έτσι έχει δημιουργήσει το NASA Space Apps, βάζοντας πόλεις να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, μέσω της δημιουργίας και ομάδων με ένα έως πέντε μέλη, οι οποίες συμμετέχουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων. Μέχρι πέρυσι ήταν για το Διάστημα και τις τεχνολογίες του διαστήματος, φέτος έχουν γυρίσει στη Γη. Αναζητούν λύσεις για την κλιματική αλλαγή, για το νερό. Όλο αυτό η NASA το κάνει γιατί στην ουσία υπάρχει η «ευφυΐα του πλήθους», που μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά και έτσι μπορεί να βρει λύση στα παγκόσμια προβλήματα». Σύμφωνα με την Κ. Αλαμανταριώτου: «είναι προτιμότερο να έχεις ένα εκατομμύριο μυαλά παρά δέκα έξυπνους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον Φορέα Βιομιμητισμού Ελλάδος, το περασμένο έτος, η συμμετοχή στο πρόγραμμα άγγιξε τους 15.000 πολίτες από 62 χώρες και 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η πρόκληση διαρκεί 48 έως 72 ώρες, θα λάβει χώρα στη Λάρισα, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην Πλατεία Ταχυδρομείου αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στον «Labattoire» στην 26ης Οκτωβρίου 35 και στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε