4ο Technology Fοrum στη Θεσσαλονίκη

Time Out

Με πολλές καινοτομίες τόσο στην οργάνωση όσο και σε περιεχόμενο εργασιών θα πραγματοποιεί το 4ο Technology Fοrum ,το μεγαλύτερο συνέδριο Πληροφορικής στην Βόρεια Ελλάδα.


Το 4ο Technology Forum θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /Tμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 49 .

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 το βράδυ και για πρώτη φορά συμμετέχουν σ αυτό αλλά και στην διοργάνωσή του 15 φορείς της Θεσσαλονίκης.

 Το Technology Forum, απευθύνεται σε όλα τα μέλη των φορέων που οργανώνουν το Forum αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, και στο επίκεντρο των στόχων του είναι αφενός να αξιοποιηθεί η γνώση και τα τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουν οι συμμετέχοντες φορείς για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών κι αφετέρου να δρομολογηθούν νέες συνεργασίες .

 Ενδεικτικά, τεχνολογικά θέματα που θα παρουσιαστούν στο Forum είναι: Προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες νέφους, εφαρμογές και υπηρεσίες για έξυπνες κινητές συσκευές, εξελιγμένες τεχνικές αναγνώριση φωνής, εφαρμογές και υπηρεσίες με χρήση τεχνικών επικοινωνίας κοντινού πεδίου (ενδεικτικά NFC, RFID), εξελιγμένες τεχνικές προσομοίωσης συστημάτων και συμπεριφορών, επεξεργασία εικόνας και βίντεο, όραση με υπολογιστή, τεχνικές οπτικής αναλυτικής, εξελιγμένες υπηρεσίες βασιζόμενες σε (δορυφορική) τηλεπισκόπηση, machinetranslation/αυτόματη μετάφραση. Άλλες δυο σημαντικές δράσεις (εκτός της ThessWeek-εβδομάδα με 12 εκδηλώσεις καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Εξωστρέφειας και Εκπαίδευσης- βρίσκεται σε εξέλιξη) θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του Forum:

 -Το «3ο Συνεργάζομαι», θεσμός επιβράβευσης συνεργασιών μεταξύ Βιομηχανικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες) και Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς)

-Β2Β συναντήσεις- εκδήλωση δικτύωσης, η οποία διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network- Hellas, με στόχο την ανάπτυξη μίας ενεργής πλατφόρμας αναζήτησης επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ερευνητικών συνεργασιών.

 Το Technology Forum θα περιλαμβάνει 20 παρουσιάσεις (διάρκειας 15' η καθεμία), οι οποίες επιλέχτηκαν από την επιστημονική επιτροπή του Forum (βλ πρόγραμμα).


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε