Αυλαία για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου Λάρισας

Time Out

Αυλαία για το 10 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Ένα φεστιβάλ που τα είχε όλα, προβολές, αφιερώματα, εκθέσεις, καλεσμένους ανθρώπους του κινηματογράφου, και κυρίως πολύ κοινό. Ίσως περισσότερο απ΄ όλα τα άλλα, το 10 ο Φεστιβάλ γέμισε τις αίθουσες προβολών με αποκορύφωμα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου όπου το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.  

Τελετή Λήξης του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας
Τελετή Λήξης του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Πολύς κόσμος αλλά και εκπρόσωποι φορέων, βουλευτές και πολλοί σκηνοθέτες, παρακολούθησαν την απονομή σε μια εκδήλωση γεμάτη ενθουσιασμό και κινηματογραφική διάθεση. Το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος με φανερή ικανοποίηση μια που το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές, βράβευσε τον επίσημο καλεσμένο κ. Γιάννη Στάνκογλου και απένειμε και ένα βραβείο από το Ελληνικό Διαγωνιστικό.

Εκπρόσωπος του Δήμου ο κ. Δεληγιάννης αναφέρθηκε στα 10 χρόνια φεστιβάλ και ευχήθηκε πολλά - πολλά φεστιβάλ ακόμα με την ίδια επιτυχία. Ο κ. Βελισσαρίου από την πλευρά του ΤΕΙ Θεσσαλίας υποσχέθηκε να συνεχίσει το ΤΕΙ να στηρίζει το φεστιβάλ και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο, ενώ ενθουσιασμένη με τη διοργάνωση η μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα μαζί με την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη απένειμαν τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού και μίλησαν με θερμά λόγια για τη διοργάνωση.

Τον τόνο βέβαια έδωσαν οι Ρένος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Στάνκογλου καλεσμένοι του Φεστιβάλ , ο τελευταίος μάλιστα ταξίδεψε αμέσως μετά την παράστασή του στην Αθήνα και ήρθε ακριβώς με την έναρξη της τελετής λήξης.

Στο κέντρο ο ηθοποιός Γιάννης Στάγκογλου και στα δεξιά ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης

Τα βραβεία παρουσίασαν οι Ολυμπία Καλαμπαλίκη και Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον Μισέλ Δημόπουλο,Λίνα Μυλωνάκη,Μπέττυ Τριανταφυλλίδου, Μπέτυ Κακλαμανίδου, Κώστα Λαμπρούλη.

Για το animation: ΄Εφη Σδούγκου, Γιάννης Νικολάου και Βιβή Φράνκ.

Τα βραβεία με τη σειρά που απονεμήθηκαν :

Ειδική διάκριση για το Διεθνές Διαγωνιστικό στην ταινία : CALAMITY ΒΕΛΓΙΟ, της Σεβερίν ντε Στρέϊκερ (Séverine De Streyker) για την ευαισθησία στη διαχείριση των θεμάτων της transgender κοινότητας.

Το Γ΄Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στην ταινία Κιούμπμαν (Cubeman) ΟΥΓΓΑΡΙΑ TΗΣ Λίντα Ντομπρόβσκι (Linda Dombrovszky)

Το Β΄Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στην ταινία: Fifo ΒΕΛΓΙΟ ΤΟΥ Σάσα Φέρμπους Sacha Ferbus

Το Α΄Βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στην ταινία Written/Unwritten, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟΥ Adrian Silisteanu ( Αντριαν Σιλιστάνου)

Το βραβείο κοινού καλύτερης ξένης ταινίας απονέμεται στην ταινία Κιούμπμαν (Cubeman) ΟΥΓΓΑΡΙΑ TΗΣ Λίντα Ντομπρόβσκι (Linda Dombrovszky)

Το βραβείο animation στην ταινία: SOG Γερμανία του Τζόναθαν Σβενκ (Jonatan Schwenk), Ελληνικό Διαγωνιστικό.

Βραβείο κοινού

Το βραβείο κοινού απονέμεται στην ταινία:΄Ελλη του Μιλτιάδη Χρηστίδη

Τιμητική Διάκριση

Στην ταινία: Heimlich, του Κώστα Μπακούρη

Γ΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας

Στην ταινία: ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟΥ Αλέξιου Κουκιά-Παντελή

Β΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας

Στην ταινία: #9023 ΤΩΝ Σωτήρη Πετρίδη και Τάνιας Ναναυράκη

Α΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας

Στην ταινία: Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ, ΤΟΥ Χρήστου Σαγιά

Τέλος το αδιαχώρητο υπήρξε στις « Σεϋχέλλες» μετά πήγαν όλοι για ένα ποτό και ένα πάρτυ κλεισίματος και της 10 ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες. ΄Ολοι διοργανωτές, κοινό και καλεσμένοι έδωσαν ραντεβού στη Λάρισα για το ΔΕΚΑΤΟ ΠΡΩΤΟ Φεστιβάλ.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε