Αναζητώντας τα αποτυπώματα της Βυζαντινής πόλης

Time Out

Μικροί μεσαιωνικοί ναοί, φύλακες μιας καθηλωτικής τέχνης στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στον επισκέπτη...Μια διαδρομή που ξεκινά την Κυριακή από τον Πύργο Τριγωνίου.

Βυζαντινές διαδρομές στην πόλη
Βυζαντινές διαδρομές στην πόλη

 

 Την Κυριακή27 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί από τον Πύργο Τριγωνίου, ξεκινά ένας ακόμη περίπατος στην πόλη που διοργανώνει η ομάδα Thessalonikiwalkingtours.

Οι περιπατητές αποκωδικοποιούν αποκαλυπτικά οράματα, μοιράζονται ιστορίες από βίους αγίων και αναλύουν σκηνές μεσαιωνικής εικονογραφίας εισχωρώντας βαθύτερα στους συμβολισμούς της βυζαντινής τέχνης. Μικροί μεσαιωνικοί ναοί, φύλακες μιας καθηλωτικής τέχνης στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στον επισκέπτη. Από τον Πύργο του Τριγωνίου ως τον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και από τη Μονή Λατόμου έως τη Ροτόντα γνωρίζουμε τη χριστιανική τέχνη από τις απαρχές της, από τη ρωμαϊκή εικονογραφία έως την ανθρωποκεντρική κορύφωσή της στη Παλαιολόγεια Αναγέννηση.

Άγιοι, αυτοκράτορες, μάρτυρες γίνονται οδηγοί μας σε μια μυστικιστική περιπλάνηση όπου οι βυζαντινές ψηφίδες συνθέτουν μεγαλοπρεπή σύνολα, ενώ μεσαιωνικοί χρωστήρες αποδίδουν τα πιο βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, παράλληλα με το Θείο Πάθος.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε