Το 1ο Εθνικό Τουρνουά Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Time Out

  Ρεκόρ συμμετοχών και μεγάλο ενδιαφέρον από τους εραστές του Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου συγκεντρώνει το 1 ο Εθνικό Τουρνουά του αθλήματος που διοργανώνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Πανόραμα ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη σε συνεργασία με το "Panorama Subbuteo Club - 1978.  

Πολλές οι συμμετοχές στο 1ο Εθνικό Τουρνουά Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου
Πολλές οι συμμετοχές στο 1ο Εθνικό Τουρνουά Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου

 

Στην αθλητική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο δημαρχείο Πανοράματος (αίθουσα Λίτσα Φωκίδη, Δημαρχιακό μέγαρο, Απ. Σαμανίδη 21) και θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, είναι υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελληνικού Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου και την υποστήριξη των ομάδων της Θεσσαλονίκης Thessaloniki Subbuteo Club και του Thessaloniki United TSC της ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο 1ο Εθνικό Τουρνουά Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται στο Πανόραμα δεν θα συμμετέχουν ομάδες αλλά θα έχει ατομικό χαρακτήρα, ενώ πρόκειται να στηθούν συνολικά δέκα τραπέζια και αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 50 αθλητές -άνδρες και γυναίκες- από όλη την Ελλάδα. 

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Panorama Subbuteo Club - 1978, Κωνστάντιος Γιαπουλτζής, το παιχνίδι Subbuteo (σουμπούτεο) είναι μια φυσική προσομοίωση του αθλήματος και απαιτεί την επιδεξιότητα και την ικανότητα στο τίναγμα των φιγούρων που στέκονται σε βαριές βάσεις, προς την μπάλα, η οποία είναι μεγάλου μεγέθους και είναι σχεδόν τόσο ψηλή όσο οι παίκτες, ενώ η σημερινή βελτιωμένη έκδοση του αθλήματος αποτελεί μία μετεξέλιξη του αρχικού παιχνιδιού που ξεκίνησε να παίζεται επισήμως από τον Μάρτιο του 1947.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν πληθύνει οι σύλλογοι και οι ομάδες που ασχολούνται με το  διεξάγεται κανονικό πρωτάθλημα και η ομάδα που θα κατακτήσει την πρωτιά συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε