Το μυστικό της αντιγήρανσης και η διατροφή μας.

Time Out

"Το μυστικό της αντιγήρανσης" παρουσιάζεται το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Ο συγγραφέας εξηγεί γιατί η διατροφή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην μακροζωϊα.

η...παλέτα της σωστής διατροφής
η...παλέτα της σωστής διατροφής

 

Ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας (σύνδρομο κόπωσης επινεφριδίων) οδήγησε τον Παναγιώτη Μυλωνά σε μια περιπέτεια που ξεκίνησε με την αναζήτηση θεραπείας του και κατέληξε στη συγγραφή δύο βιβλίων (Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων -Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας-Μύθοι και Πραγματικότητα, και «το βιβλίο της Αντιγήρανσης». Ο ίδιος πιστεύει πως το μυστικό μιας καλής υγείας και ποιότητας ζωής συνίσταται στην Πρόληψη και επισημαίνει πως «δεν γνωρίζουμε , τι δεν γνωρίζουμε». Αυτήν ακριβώς τη γνώση προσφέρει όπως λέει και ιντερνετικά μέσα από τη σελίδα του www.yourhealthinyourheands.gr

 

Με αφορμή τη Σαρακοστή και την περίοδο της νηστείας , ο Παναγιώτης Μυλωνάς εξηγεί πως η βάση της υγείας είναι η σωστή διατροφή και η πρόληψη

 

 

O πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης, έλεγε χαρακτηριστικά ότι ΄΄ φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας΄΄ !

Η βάση λοιπόν για την εξασφάλιση της σωστής υγείας, είναι η καλή και πλήρης διατροφή. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η κακή διατροφή και η μακροχρόνια έλλειψη του οργανισμού στα καθημερινά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, με πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων εκφυλιστικών παθήσεων.

Όπως αναφέρω και στο καινούργιο μου βιβλίο,   ΄΄ μια είναι η πάθηση του οργανισμού μας: η δυσλειτουργία των κυττάρων και μια είναι η θεραπεία της: η σωστή πρόληψη ! ΄΄. Τα κύτταρα δυσλειτουργούν από την μακροχρόνια έλλειψη στον οργανισμό των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, από τις τοξίνες με τις οποίες φορτώνουμε το σώμα μας καθημερινά είτε διατροφικά είτε περιβαλλοντικά είτε με το οξειδωτικό stress και με τον συνδυασμό των ανωτέρω παραγόντων.

 

 Η σωστή πρόληψη εξασφαλίζει και διατηρεί ενεργή την αντιγήρανση, ενώ κανένας μηχανισμός της αντιγήρανσης δεν μπορεί να μακροημερεύσει και να επιβιώσει, χωρίς την σωστή πρόληψη. Ο όρος αντιγήρανση, συνδέεται στενά τόσο με την μακροζωία, αλλά κυρίως έχει άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και την αποφυγή εμφάνισης δεκάδων εκφυλιστικών παθήσεων, οι οποίες ταλαιπωρούν, βασανίζουν και στερούν από εκατομμύρια συνανθρώπους μας τις χαρές και τα αγαθά της ζωής. Το βιβλίο αυτό, ρίχνει άπλετο φως στην πορεία αυτής της όμορφης παρέας πρόληψης-αντιγήρανσης και με απλή και κατανοητή γλώσσα για όλους, οδηγεί σε ένα υπέροχο ταξίδι εξερεύνησης του οργανισμού μας, όπου με δεκάδες tips και συμβουλές, ενισχύει τις γνώσεις του καθενός αναγνώστη, τοποθετώντας τον στο κέντρο των αποφάσεων σχετικά με την υγεία του, απομακρύνοντας τον από τους φόβους, όπου με μεγάλη μαεστρία και εξαιρετικό τρόπο καλλιεργεί ολόκληρο το σύστημα γύρω του, με σκοπό την εξάρτησή του από την χημεία. 

 

Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος η γνώση είναι δύναμη που απελευθερώνει τον φόβο.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε