Εφαρμογή Ka-business

Bar Engage στη Λάρισα

Time Out

  Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του cocktail και του καλού ποτού στην Ελλάδα, το Bar Engage 2019 ξεκινά στις 29 Απριλίου στη Λάρισα  

από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαϊου στη Λάρισα
από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαϊου στη Λάρισα

 

Φέτος από τις 29 Απριλίου  μέχρι τις 4 Μαϊου, στη διοργανώτρια πόλη , τη Λάρισα το πλαίσιο του θεσμού,  θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες - παγκοσμίως - προσωπικότητες του bartending, εκπροσωπώντας 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World's 50 Best Bars) .

 Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στη Λάρισα, επιφυλάσσουν τόσο στους συμμετέχοντες επαγγελματίες, όσο και στο κοινό μια εμπειρία μοναδική για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, το Bar Engage 2019, προσκαλεί bartenders, influencers και opinion leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με συναδέλφους τους αλλά και με το κοινό, μέσα από Pop Up bars, και special events.

 

 

Το Bar Engage 2019 σε αριθμούς:

 

20 διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders

13 χώρες με εκπροσώπους από τα καλύτερα bars τους

10 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου

32 από τα καλύτερα bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας

21 bars, clubs και άλλοι χώροι στην πόλη της Λάρισας

 

Στην τέταρτη χρονιά του, το Bar Engage 2019 εδραιώνεται ως θεσμός, επεκτείνεται πατώντας γερά στο αρχικό του όραμα. Με άξονα πάντα τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία δεσμών και την ανταλλαγή απόψεων, το Bar Engage συνεχίζει να πρωτοπορεί συνδέοντας τις διεθνείς τάσεις του bartending με τον τοπικό γαστρονομικό, ιστορικό και τουριστικό πλούτο.

 

Η φετινή διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες. "5 ημέρες - 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι - Η γεύση - Ο τόπος - Η ιστορία - Η φιλοξενία".

 

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου guest bartendings, pop up bars, parties, σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με ό,τι πιο καινούργιο και πρωτοποριακό συμβαίνει στην Ελλάδα και διεθνώς στη σκηνή του cocktail και του καλού ποτού.

 

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

 

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν από την Αθήνα: The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Drunk Sinatra, Kuko's, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca. Από τα Τρίκαλα: BitterSweet, Ρετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από τον Βόλο: Grappa. Από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Χαλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea.

 

Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τα The Alley, Bamboo, Barley, Bollocks, Coquet, Dante's, Floyd, Gossip, Κιού, Κλίμαξ, Kubrick, Las Ramblas, Lobster, Monkey & Donkey, Πόρτεγο, Pablo, People, Sherlock, Suite 33, Ten Doors, Wisedog, Φρούριο.

 

Το Bar Engage - Αγκαζέ είναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση που ξεκίνησε το 2016 από μια ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη και Αλέξη Πατσιούρα, ιδιοκτητών του Kubrick - Pure Social Club, του λαρισαϊκού bar που πρωταγωνιστεί στην ελληνική σκηνή του cocktail, του Στέφανου Δραγανιδάκη και του Άρη Μακρή, μέχρι πρότινος bar manager στο παρισινό Le Syndicat. Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του, το Bar Engage - Αγκαζέ φιλοδοξεί:

●        να προωθήσει την κουλτούρα του cocktail και τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις του bartending στο κοινό της Λάρισας και της θεσσαλικής περιφέρειας

●        να αναδείξει τη σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της εστίασης και της διασκέδασης στη Λάρισα τοποθετώντας την πόλη στο χάρτη της ελληνικής σκηνής του bartending αλλά και προβάλλοντάς τη ως τουριστικό προορισμό

●        να κάνει τους φιλοξενούμενους πρεσβευτές του τοπικού γαστρονομικού και ιστορικού πλούτου

●        να συνεχίσει να αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για την ελληνική και διεθνή κοινότητα του bartending

●        να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τους επαγγελματίες της αναψυχής και της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ώστε να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε