Εφαρμογή Ka-business

Ένας περίπατος διαφορετικός από τους άλλους: Από την Μπάρα στον Βαρδάρη

Time Out

  Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους, τα πάθη και οι επιθυμίες τους τροφοδοτούν συναρπαστικές αφηγήσεις και δένονται με το νυχτερινό αστικό τοπίο.   


 

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περπατάμε σε δρόμους, στεκόμαστε σε πλατείες και σημεία, σκοτεινές γωνιές και μυστικά περάσματα ανασύροντας τις αναμνήσεις και τα γεγονότα που έστησαν τον μύθο της ερωτικής πόλης. Ιστορία και μικροϊστορία εμπλέκονται διαρκώς σε μια διαχρονική προσέγγιση της συναρπαστικής ερωτικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης που τροφοδότησε τη φαντασία των ποιητών, των πεζογράφων, των ερευνητών, των ιστορικών, των περιπατητών.

 

Από την πλατεία Μοριχόβου μέχρι την θρυλική οδό Αφροδίτης και τις άλλες γωνιές στον Βαρδάρη επιχειρούμε τη σύνθεση της εικόνας ενός μυστικού κόσμου εντοπίζοντας τα ίχνη και τα νήματα που ενώνουν το χθες με το σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε ένα διαφορετικό βλέμμα σε γνωστές περιοχές, να ανακαλύψουμε άγνωστες γωνιές και εκείνες της ιστορίες που έπλεξαν τον μύθο της ερωτικής πόλης.

 

Σταθμός της διαδρομής μας είναι η επίσκεψη στο μπαρ T-S 14 όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ιδιοκτήτρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των trans ατόμων Κρίστυ Αλεξίου.


Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μοριχόβου (Λαδάδικα)


Ώρα: 7:00 μμ

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Time Out"
Κοινοποίησε