Εφαρμογή Ka-business

Ασπρόμαυρη ελληνική ταινία αποκτά... χρώμα

Τέχνη

Η εταιρεία «Καραγιάννης - Καρατζόπουλος»  γιορτάζοντας  τα πενήντα χρόνια της παρουσίας της και των επιτυχιών της στον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση  αποφάσισε να «βάλει» χρώμα σε μια ιστορική ταινία του ελληνικού σινεμά, την αγαπημένη «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα».Έχοντας στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325 και καλύπτει πάνω από εξήντα χρόνια ελληνικού  κινηματογράφου, η εταιρεία «Καραγιάννης - Καρατζόπουλος»  αποφάσισε για μία ακόμη φορά να καινοτομήσει και να μετατρέψει σε έγχρωμη την ασπρόμαυρη ταινία που δημιούργησε ο Γιώργος Τζαβέλλας το 1965.  Η επεξεργασία έγινε στα West wing studios, inc. στη Φλόριντα.

Η ταινία θίγει, αρχικά, το πρόβλημα της μεταλλασσόμενης Αθήνας. Μαζί με αυτό, όμως, άμεσα και ξεκάθαρα, παρουσιάζει τα προβλήματα των ανθρωπίνων σχέσεων και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το ζευγάρι του Γιώργου Τζαβέλλα, είναι ένα ζευγάρι χαρακτηριστικό της εποχής και των νέων ηθών, που ξεπερνάει με αγώνα τις δυσκολίες της συμβίωσης και το πετυχαίνει. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, στο ρόλο του Αντωνάκη αλλά και η Μάρω Κοντού, στο ρόλο της Ελένης, πλάθουν δύο θαυμάσιες ερμηνείες.


Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με πλήθος αναφορών στη ζωή και τα προβλήματα της μικροαστικής τάξης στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε