Εφαρμογή Ka-business

“Στον δικτυακό αέρα από σήμερα η καινοτόμα ιστοσελίδα Thiasus.net”

Τέχνη

Το Thiasus . net είναι η πρώτη προσπάθεια καταγραφής των επαγγελματικών ομάδων θεάτρου και χορού της ελεύθερης σκηνής που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. 


 

Στο διαδικτυακό κόμβο  μπορεί ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης να αναζητήσει καλλιτεχνικές ομάδες θεάτρου ή χορού με λέξεις - κλειδιά που χαρακτηρίζουν την ομάδα πχ δράμα, παιδικό θέατρο, commedia dell arte ή σύγχρονος χορός κλπ

Το Thiasus.net μπορεί να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των ομάδων προκειμένου να καλλιεργήσουν πνεύμα συνεργασίας και δικτύωσης ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο δείγμα καταγραφής και πολιτιστικής χαρτογράφησης της ελεύθερης σκηνής στη χώρα μας. 

Στόχος του Thiasus.net είναι η πολιτιστική χαρτογράφηση των επαγγελματικών ομάδων θεάτρου και χορού αποτελώντας το εφαλτήριο για συνεργασίες, συνέργειες και δικτύωση.

Το Thiasus.net είναι επίσης μια πλατφόρμα άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματικών καλλιτεχνικών ομάδων παραστατικών τεχνών με τους ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με αυτές, αφού στην σελίδα φιλοξενούνται οι παραστάσεις που προτίθενται να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ ή να φιλοξενηθούν σε θεατρικές σκηνές. Ο διαδικτυακός κόμβος φιλοδοξεί να γίνει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ υπευθύνων προγραμματισμού θεάτρων, φεστιβάλ και πολυχώρων σε όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την παράσταση του ενδιαφέροντος τους, θέτοντας τα φίλτρα που επιθυμούν όπως την διάρκεια το είδος, τις σκηνικές απαιτήσεις αλλά και  την ηλικία που απευθύνεται η παράσταση.

Οι καλλιτεχνικές ομάδες που εγγράφονται  θα προβάλλονται εντελώς δωρεάν ενώ θα λαμβάνουν τακτική ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που ενδεχομένως τους ενδιαφέρουν, νέα για ευκαιρίες ευρωπαϊκής δικτύωσης και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η σελίδα Thiasus.net υλοποιείται ως μέρος του προγράμματος Start Create Cultural Change το οποίο είναι σύμπραξη των: Robert Bosch Stiftung, Goethe-Institut Θεσσαλονίκης και της German Association of Sociocultural Centers ενώ την επιμέλεια για την σύνταξη και τον σχεδιασμό την έχει η Κωνσταντίνα Αγγελέτου ως υπότροφος του προγράμματος Start Create Cultural Change

Website: www.thiasus.net

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε