Εφαρμογή Ka-business

Μουσική, εικαστικά, φωτογραφία στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Τέχνη

Το 47 ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά το Σάββατο 30 Ιουνίου επίσημα τις εκδηλώσεις του. Στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και στις 19.30μ.μ. θα δοθεί συναυλία από το  τσεχικό κουαρτέτο ENSEMBLE MARTINU  (Martinů piano ensemble - Prague piano quartet) με τους: Miroslav Matějka -φλάουτο,  καλλιτεχνικός διευθυντής, Radka  Preislerová -βιολί, Bledar Zajmi -τσέλο, Štěpán Kos -πιάνο. 

Ξεκινά το Σάββατο το Φεστιβάλ Ολύμπου
Ξεκινά το Σάββατο το Φεστιβάλ Ολύμπου

 

Παράλληλα με τους ENSEMBLE MARTINU  θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων : «Η ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα», «Μνημεία UNESCO της Τσεχικής Δημοκρατίας», «Jiří Slíva - Café DADA» - έκθεση χαρακτικών έργων του Jiří Slíva και «Ανασκόπηση» - έκθεση φωτογραφίας του Jindřich Štreit. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από τις  30 Ιουνίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη έκθεση (Αίθουσα Θάλεια) είναι χαρακτικής του σύγχρονου χαράκτη, γελοιογράφου και εικονογράφου βιβλίων Jiří Slíva (γεν. 1947). Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Café DADA» και περιλαμβάνει χαρακτικά από την παραγωγή του καλλιτέχνη της τελευταίας εικοσαετίας. Ο Slíva επηρεάζεται από ποικίλα καλλιτεχνικά ρεύματα, όπως του ντανταϊσμού και του σουρεαλισμού των αρχών του 20ου αι.  Οι ετερόκλητες τεχνοτροπικές του επιρροές σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα θέματα των έργων του, που αφορούν τις χαρές της ζωής, τη μουσική, τον έρωτα, τα καφέ ως χώρους κοινωνικών συνευρέσεων, προκαλούν τον θεατή σε πολύσημες και προσωπικές αναγνώσεις.          

Η τρίτη έκθεση (Αίθουσα Ερατώ) αποτελείται από δύο ενότητες. Και ηδεύτερη ενότητα περιλαμβάνει φωτογραφικές αποτυπώσεις των κυριότερων μνημείων πολιτισμού της Τσεχίας που έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς .

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε