Εφαρμογή Ka-business

Εκκλησιάζουσες στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Τέχνη

  Την κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» παρουσιάζει το 47 ο Φεστιβάλ Ολύμπου στις 18 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Τις «Εκκλησιάζουσες» που το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών εμπιστεύτηκε στον Αλέξανδρο Ρήγα να σκηνοθετήσει. Ήταν η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης- ηθοποιός επεξεργάστηκε Αριστοφάνη, τον είδε με τον δικό του δημιουργικό τρόπο αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο.  

εκκλησιάζουσες στο Φεστιβάλ Ολύμπου
εκκλησιάζουσες στο Φεστιβάλ Ολύμπου

 

Ο Αλέξανδρος Ρήγας κράτησε δραματουργικά το περιβάλλον της αρχαίας Αθήνας και πειραματίστηκε με τους όρους της Αριστοφανικής εποχής. Επέλεξε να συνεργαστεί με έναν ανδροκρατούμενο θίασο, 28 άτομα, μέσα στους οποίους υπάρχει η Σοφία Μουτίδου. Όλοι τους προσεγγίζουν με σεβασμό και χωρίς υπερβολές και χυδαιότητα το κείμενο αλλά και τους γυναικείους ρόλους τους. Οι Αντώνης Λουδάρος, Δημήτρης Σταρόβας, Μελέτης Ηλίας, Ησαΐας Ματιάμπα, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Κρητικός, Γιώργος Κωνσταντίνου στήνουν ένα χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο... ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε.

Αναπόσπαστα κομμάτια της παράστασης η ύπαρξη γυναικών από όλη την Ελλάδα οι οποίες μιλούν στην τοπική τους διάλεκτο αλλά και τα διασκευασμένα γνωστά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

 

 

Διανομή: Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος/ Βλέπυρος: Μελέτης Ηλίας/ Γριά α': Δημήτρης Σταρόβας/Γριά β': Γιώργος Κωνσταντίνου/ Γριά γ: Σοφία Μουτίδου/ Θεράπαινα - Κορυφαία του Χορού: Ησαίας Ματιάμπα/Άνδρας (γείτονας Χρέμη) Ιβάν Σβιτάιλο/ Χρέμης Χάρης Γρηγορόπουλος/ Κορυφαίοι του Χορού Ησαίας Ματιάμπα - Γιάννης Κρητικός - Τάκης Βαμβακίδης/ Νέος Θανάσης Πατριαρχέας/ Νέα: Βασίλης Παπαδόπουλος

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)

Δερβιτσιώτης Μάριος, Διακοσάββας Δημήτρης, Θάνος Τιμόθεος, Καρατζιώτης Γιώργος, Κουκουράκης Γιάννης ,   Κρικώνης Αστέρης, Μπανταδάκης Γιώργος, Μπούγιας Μάρκος, Οικονόμου Στέφανος, Παπαδημητρίου Βασίλης, Τσέλιος Δημήτρης, Φλωράτος Γιώργος

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε