Εφαρμογή Ka-business

Βρέθηκε "χαμένη" Μόνα Λίζα;

Τέχνη

Μια νέα «Μόνα Λίζα» ισχυρίζονται ότι εντόπισαν ειδικοί σε ιδιωτική συλλογή στην Ελβετία. Ο πίνακας, διαστάσεων 61Χ46,5 εκ. (δεξιά στη φωτογραφία), όχι μόνο απεικονίζει τη μαρκησία Ιζαμπέλα Ντ' Εστε από τη Μάντοβα - την οποία γνωρίζουμε από τις πηγές ότι είχε συναντήσει ο δημιουργός της «Μόνα Λίζα» Λεονάρντο Ντα Βίντσι το 1499 στην κατοικία της -, αλλά για τη δημιουργία του έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιούσε ο πολυτάλαντος Λεονάρντο, ενώ ίδια είναι και η προετοιμασία του καμβά.


Ενδιαφέρον είναι ακόμη όπως αναφέρπυν tanea.gr  ότι το πορτρέτο έχει το ίδιο αινιγματικό χαμόγελο με εκείνο της «Μόνα Λίζα». Θεωρούνταν χαμένο εδώ και 500 χρόνια και μοναδικό του ίχνος αποτελούσε ένα προσχέδιό του (αριστερά στη φωτογραφία) που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Πίσω από την αποκάλυψη, την οποία έφερε στο φως η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στην αναγεννησιακή τέχνη, ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Κάρλο Πεντρέτι.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Τέχνη"
Κοινοποίησε